Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepājas metalurga” strādnieki: valdībai ir grūti, bet mums ir vēl grūtāk

“Liepājas metalurga” strādnieki: valdībai ir grūti, bet mums ir vēl grūtāk
27.03.2013 12:34

“Liepājas metalurga” strādnieki bija gaidījuši izlēmīgāku valdības rīcību, kas otrdien vēl nesolīja atbalstu uzņēmuma finanšu problēmu risināšanā; valdībai ir grūti pieņemt lēmumu, bet mums ir vēl grūtāk, aģentūrai BNS atzina “Liepājas metalurga” arodbiedrības vadītājs Jānis Grava.

“Saprotu, ka valdībai ir grūti lēmumu pieņemt, bet mums ir vēl grūtāk nekā viņiem. Ļoti žēl, ka valdība nevēlējās palīdzēt, varbūt, ka viņi vēlas, bet līdz šim brīdim nekāds atbalsts no valsts nebija. Kādēļ tad vajadzēja pasūtīt valsts auditu, kurā atzina, ka pārkāpumu nav, cik nu publiski zināms, bet valdības sēdē pasaka, nē, tieciet galā paši. Tas mums tāds rūgtums,” sacīja Grava.

Lai gan sarunas par uzņēmuma nākotni ar valdību vēl turpinās, pirmie signāli nav iepriecinoši. Arodbiedrības vadītājs organizē tikšanos ar vadību, kas varētu notikt pēc Lieldienām, jo darbinieki vēlas par esošo situāciju uzzināt plašāk – zināt, kas ir sagaidāms. “Galvenais, kas cilvēkiem visvairāk rūp, ka nevienam jau nav nekādu iekrājumu, tās naudas ir tik maz, ka iekrāt neko nevaram,” neslēpa Grava.

Uzņēmumā darbība pašlaik rit kā parasti. Saraustītā grafikā darbs notiekot jau kopš janvāra. Bet uzņēmums saņem pasūtījums, tos pilda, algas tiek maksātas, un štatu samazinājuma nav.

Grava uzskata, ka uzņēmums turpinās strādāt arī nākotnē un valdībai tam būtu jāsniedz īslaicīga palīdzība. Viņš arī minēja, ka pašlaik īpašniekiem jāvienojas, kā sadalīt ietekmi, un ir jāparāda arī sava labā griba. “Nav jau noslēpums, ka divi miljonāri nevar sadalīt ietekmi acīmredzot,” norādīja arodbiedrības līderis.

Premjers Valdis Dombrovskis trešdien intervijas laikā Latvijas Neatkarīgajai televīzijai pauda cerību, ka izdosies rast risinājumu, kā palīdzēt finanšu grūtībās nonākušajam Liepājas metalurģijas uzņēmumam. Viņš sacīja, ka valdība saprot to lielo sociālo nozīmi, kas uzņēmumam ir pilsētā. Ļoti būtiska ir “Liepājas metalurga” akcionāru rīcība, kuri uzņēmuma dēļ ir kļuvuši par miljonāriem.

Otrdien valdība iepazinās ar auditoru ziņojumu par situāciju uzņēmumā, kurā secināts, ka valsts galvotais kredīts ir izmantots tam, kam tas ir paredzēts, nav atklātas tiešas prettiesiskas darbības, tomēr ir konstatētas daudzas problēmas ar uzņēmuma finansiālo situāciju, produkcijas augsto pašizmaksu, kuru brīžiem pat nesedz ieņēmumi no realizācijas.

Valdība otrdien nolēma, ka tā nepiešķirs atbalstu grūtībās nonākušajam “Liepājas metalurgam”, kuram valsts ir galvojusi saistības 85,6 miljonu eiro apmērā – kredītu uzņēmuma modernizācijai “Liepājas metalurgs” ņēma bankā “UniCredit S.p.A”.

“Liepājas metalurgs” ir lielākais darba devējs Liepājā – tas nodarbina aptuveni 2300 cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē “NASDAQ OMX Riga” otrajā sarakstā, tā lielākie īpašnieki ir privātpersonas.

BNS

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz