Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lauris Freibergs labākais, Dāvim Līvam neatsverama pieredze

Lauris Freibergs labākais, Dāvim Līvam neatsverama pieredze
24.09.2007 18:01

0

Latvijas motosporta izlase ar grobiņnieku Lauri Freibergu un liepājnieku Dāvi Līvu sastāvā ASV notiekošajā pasaules Nāciju motokrosā kvalificējās A finālam, kurā izcīnīja 15.vietu. Freibergs šajās sacensībās piedalījās “Open” klasē, Līvs startēja MX1, bet trešais izlases dalībnieks – Ivo Šteinbergs Latviju pārstāvēja MX2 klasē. Gandrīz tikpat svarīgas kā pamatsacensības, bija kvalifikācija, jo uz vietu starp A fināla 19 dalībniecēm pretendēja 31 izlase.

Individuāli vislabāk veicās Laurim, kas kvalifikācijā uzrādīja desmito labāko laiku, Šteinbergs izcīnīja 21., bet Dāvis – 26.vietu. Komandu ieskaitē tika ņemti vērā divi labākie rezultāti, un mūsējiem izdevās ielēkt kvalifikācijas pēdējā vagonā, proti – izcīnīt 19.vietu.

Pamatsacensību pirmajā braucienā uz starta devās MX1 un MX2 klases braucēji – kopā 39 sportisti. Abi Latvijas motosportisti finišā uzrādīja līdzīgus rezultātus, bet augstākā vietā ierindojās Šteinbergs, kas izcīnīja 27.pozīciju, bet Dāvis finišēja trīs pozīcijas zemāk.

Otrajā braucienā līdz ar MX2 klases pārstāvjiem trasē devās arī “Open” braucēji. Šoreiz Šteinbergs palika ārpus labāko trīsdesmitnieka, bet Lauris Freibergs finišēja 17.vietā. Arī pēdējā braucienā labāko trīsdesmitniekā iekļuva tikai viens no mūsējiem –Lauris, kas finišēja 20.vietā, bet Dāvis palika 34.

Arī Nāciju motokrosa kopvērtējumā tika ņemti vērā katras izlases pieci labākie rezultāti, un ar 125 punktiem Latvijas komanda izcīnīja 15.vietu. Savukārt pārliecinošu uzvaru savā mājas trasē svinēja amerikāņi.

Arī individuālajā vērtējumā vislabāk veicās Freibergam, kas “Open” klasē izcīnīja 7.vietu. Dāvis 20 MX1 braucēju konkurencē ierindojās 19.vietā.

Jau šās nedēļas nogalē abiem mūsējiem ir paredzētas sacensības Eiropā. Lauris piedalīsies priekšpēdējā Nīderlandes čempionāta posmā, bet Dāvis vēlreiz pārstāvēs Latvijas izlasi – šoreiz Eiropas Nāciju motokrosā.

Andris Sudmalis,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz