Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar minimālu budžetu uz Kanāriju salām

Ar minimālu budžetu uz Kanāriju salām
05.06.2008 11:47

Atslēgvārdi

Iecere braukt uz Kanāriju salām Ingai un viņas divām draudzenēm radās, kad Inga portālā draugiem.lv saņēma vēstuli, ka ir iespēja par 100 latiem iegādāties biļetes uz vienu no populārākajām un zināmākajām kūrortu vietām – Kanāriju salām. Ilgi nedomājot, meitenes nopirka biļetes, apzinoties, ka naudas viesnīcai viņām nepietiks. Bet arī tas viņas neapturēja doties šajā ceļojumā.

14.februāra dienā viņas devās no Rīgas uz Berlīni. Ņemot vērā, ka nākamā lidmašīna uz Madridi bija tikai nākamajā dienā, viņām nācās Berlīnē palikt pa nakti. Lai īsinātu laiku, jaunietes nolēma izvizināties ar metro, protams, pa zaķi! Tā, braukājot ar metro, viņas aizbrauca līdz rajonam, kur dzīvo tikai studenti. Tur meitenes uzgāja kādu ļoti lētu ēstuvi, kur tirgoja Turku kebabus. Nakšņošana izvērtās ļoti jauka, jo, kā izrādās, tur dzīvoja kāda paziņa, kura laipni ceļotājas uzņēma savās mājas. Taču jau nākamajā dienā meitenes atkal devās uz lidostu, lai turpinātu savu iesākto ceļu.

Arī Madridē viņām bija jāpavada vesela nakts. Atceroties posmu no Madrides, Inga ir īpašā sajūsmā, jo tur bija īsta nakts dzīve, kur kādā krogā viņas baudīja Spāņu pašbrūvētu ābolu sidru. Taču nākamajā dienā, kad meitenes devās uz lidostu ar metro, sākās īsts haoss. Viņas iekļuva pusdienas pārtraukumā jeb siestā. Šis ir laiks, kad visi dodas mājās, lai pusdienotu un, protams, viņi brauc ar metro. Skats esot bijis kā kādā lielā festivālā, jo pūlis esot bijis iespaidīgs. Tomēr veiksmīgi nokļūstot līdz lidostai, viņas devās tālāk uz galamērķi – Fuerteventuru.

Nonākot uz salas, meitenes saprata, ka ir pārāk nogurušas, lai jau pirmajā naktī gulētu zem klajas debess. Atrada viesnīcu, par kuru samaksāja 30 eiro. Viesnīca esot bijusi fantastiska – tas bija mazs divistabu dzīvoklītis ar visu nepieciešamo, sākot ar vannas istabu, virtuvi un ērtām gultas vietām, beidzot ar skatu uz okeānu. Pēc izgulētās nakts sākās piedzīvojumu meklējumi. Meitenes noīrēja riteņus, lai apskatītu pilsētu. Viņas izlēma aizbraukt līdz kādam apdzisušam vulkānam, lai uzkāptu un apskatītu pilsētu no augšas. Tas izrādījās grūtāk nekā cerēts, jo vulkāns bija ļoti klinšains, un riteņi, kurus viņas stiepa līdz – par smagu, tādēļ necik augstu viņas neuzrāpās. Un klāt jau bija vakars, un saule pamazām sāka slīdēt aiz apvāršņa.

Starpība starp Latvijas vakariem un Fuerteventuras vakariem ir tāda, ka, tiklīdz noriet saule, ir pilnīga nakts, atšķirībā no mūsu krēslainajiem vakariem. Tā nu pa tumsu viņas devās atpakaļ uz pilsētu, pilnīgi pārgurušas un nomocījušās, jo velosipēdi, kurus viņas izīrēja, vakarā jau bija jāatdod. Viss jau būtu labi, ja tikai Inga nebūtu nomaldījusies no pārējām meitenēm, ieklīstot kādā aizdomīgā rajoniņā, kur uz katru stūri piedāvā narkotikas. Baidoties kādam pajautāt, uz kuru pusi ir viņas viesnīca, pēc pāris stundu maldīšanās, veiksmīgi to atrada. Kopumā meitenes ar riteņiem veica aptuveni 30 kilometrus.

Arī nākamā diena neizpalika bez piedzīvojumu meklēšanas. Jau rīta agrumā meitenes nolēma stopēt, lai apskatītu salu no viena gala līdz otram. Pirmā mašīna, kura uzņēma ceļotājas, bija jauka, taču diemžēl varēja vest īsu gabaliņu, jo šoferim nebija pa ceļam. Savukārt otras mašīnas šoferītis bija ne tik pieklājīgs kā iepriekšējais. Meitenēm piedāvāja gan izģērbties, gan uzpīpēt zālīti, sakot, ka tas būs jautrs piedzīvojums, tomēr meitenēm veiksmīgi izdevās izkļūt no šīs mašīnas bez starpgadījumiem. Savukārt trešais automašīnas šoferītis izrādīja visu salu, lai gan tas viņam nebija pa ceļam, un nogādāja abas meitenes iecerētajā mērķī. Viņš arī pastāstīja, kur tuvumā ir ļoti skaista pludmale, kuru noteikti vajadzētu apmeklēt. Tā nu visas trīs ceļotājas sāka meklēt izslavēto pludmali. Diemžēl neko citu, kā klinšainas un vējainas piekrastes neatrada. Un te jau atkal iestājās tumsa.

Atkal maldoties, viņas uzgāja vietu, kur bija uzbūvētas četras betona sienas, kur pa vidu bija mīkstas smiltiņas. Nopriecājoties par labo atradumu un izveidojot jaukas guļvietas, meitenes ķērās klāt tradicionālajam Fuerteventuras dzērienam – rumam ar putukrējumu. No rīta pamostoties, atrastā vietiņa vairs neizskatījās tik pievilcīga kā iepriekšējā vakarā, jo izrādās sienas, kas meitenes sargāja no vēja, bija plāksnes ar mirušo cilvēku vārdiem un uzvārdiem… Nakts bija pārlaista kapos.

Ātri savākušas mantas, meitenes uzsāka savu ceļu atpakaļ uz pilsētu. Pēc šī piedzīvojuma meitenes no pilsētas vairs ārā nedevās. Bez starpgadījumiem neiztika arī mājupceļā. Berlīnē lidmašīna no Madrides ieradās vēlāk nekā paredzēts, un reģistrācija reisam tālāk uz Rīgu bija beigusies. Saceļot skandālu ar lamāšanos un ārdīšanos, viņas tomēr lidmašīnā ielaida, un šis ceļojums veiksmīgi beidzās Rīgas lidostā.

Stāsts par piedzīvojumiem vēl noteikti nav beidzies, jo Ingai kabatā jau ir biļetes uz Maroku!

Kas vajadzīgs līdzi mazbudžeta ceļojumā:
– Pase
Skočs (lai vajadzības pēc varētu pielīmēt pie ķermeņa pasi)
Sausās zupiņas
Pludmales čībiņas
Pāris drēbju kārtas
Kafijas “3 in 1”
Fotoaparāts

Sanita Dirnēna

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz