Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Neļaus braukt kunga prātā

Neļaus braukt kunga prātā
20.06.2008 07:00

Atslēgvārdi

Līgosvētkos autobraucējiem būs jārēķinās ar neērtībām – ne tikai sastrēgumiem, bet arī Ceļu policijas reidiem, kuros izlases veidā apturēs automašīnas un to vadītājus pārbaudīs, vai nav lietojuši alkoholu. Ceļu policija no šodienas līdz 25.jūnijam strādās pastiprinātā režīmā. Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes Ceļu policijas priekšnieks Madars Kleinbergs skaidroja, ka pastiprinātais režīms izpaudīsies tādējādi, ka pirms svētkiem un svētkos ielās un ceļos patrulēs daudz lielāks likumsargu skaits nekā ikdienā – ne tikai ceļu policisti, bet arī patruļrotas darbinieki un iecirkņu inspektori.

Kontrolēs ne tikai pilsētā, bet arī ikvienā pagastā un arī uz mazajiem lauku celiņiem. Uz to policija mudināta bēdīgās pieredzes dēļ – kaut arī katru gadu svētkos ieviesta pastiprināta kontrole, tomēr ir braucēji, kas ignorē likumu un sēžas pie stūres pēc grādīgā lietošanas.

Kaut arī pēdējo gadu laikā nav vairāk nelaimju, dzērājšoferu un negadījumu skaits joprojām ir liels. Statistika rāda, ka pērn Jāņos nebija avāriju ar cietušajiem, taču negadījumi tomēr notika – naktī no uz 23.jūniju vien reģistrēja četrus. Par spīti bargajiem sodiem, nemazinās arī dzērājšoferu skaits. Pērn Jāņos (no 22. līdz 25. jūnijam) Liepājā un rajonā aizturēja 18 dzērājšoferus. Turklāt pēdējā laikā vērojama tendence, ka visbiežāk pie stūres sēžas personas bez tiesībām – tādas nav iegūtas vai jau ir nodzertas.

Tāpēc likumsargi pieskatīs neapzinīgos, lai neatkārtotos 2000.gada asiņainie Jāņi. Pēc M.Kleinberga teiktā, īpašu uzmanību pievērsīs tam, lai cilvēki pēc apreibinošu vielu lietošanas nesēstos pie stūres. Taču pieskatīs arī ātruma pārsniedzējus, raudzīsies. lai netiktu pārkāpti pasažieru pārvadāšanas noteikumi (pasažieri mašīnā kā brētliņas kārbā), u.c. Ceļu policijas priekšnieks saka, ka likumsargi kontrolēs ne tikai braucējus, bet arī viņu kravu – lai netiktu transportēts un realizēts alkohols bez akcīzes marķējuma, u.tml.

18,jūnija pēcpusdienā redakcija piedalījās profilakses reidā. Nopietni pārkāpumi šajā dienā netika konstatēti – kāds brauca ar auto, kam nav OCTA un izdarīta tehniskā apskate, kāds bija aizmirsis auto ieslēgt gaismas vai piesprādzēties. Nopietnākais pārkāpums bija tas, ka kāds vīrietis pie stūres bija sēdies bez vadītāja apliecības – to viņš jau nodzēris. Taču Ceļu policijas inspektori nebija noskaņoti īpaši optimistiski. Viņi bažījas, vai tikai pieklusums nav klusums pirms vētras.

Uzziņai
Notikumi piecos mēnešos
                                          2008.g.                2007.g.
Aizturēti iereibušie               176                       179
Satiksmes negadījumi          515                        537

Ita Cērmane,
“Kurzemes Vārds”

Ceļu policijas darbinieki pirmssvētku laikā nešķiro – jauns un spožs luksusa klases braucamais vai sagrabējis “moskvičs”. Pārbauda visus, jo kārtībai ir jābūt. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz