Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Protesta akciju ģenerālmēģinājums noticis

Protesta akciju ģenerālmēģinājums noticis
27.09.2008 07:04

“No pulksten 10 līdz 11 atbalstām Latvijas mediķu streiku! Pacienti netiek pieņemti!” – šādi un līdzīgi uzraksti piektdien bija redzami pie daudzu ģimenes ārstu durvīm – atbalstot streiku, ārsti pacientus šajā laikā nepieņēma. Tas gan iepriekš ar viņiem bija saskaņots un neviens nebija pierakstīts. Tomēr pacienti vienalga nāca ar lūgumu – tikai izziņu, tikai receptīti, un izpildīt šo lūgumu vai likt pagaidīt līdz 11 – tā bija katra ārsta izvēle.

Vakarējo protesta akciju vērtēja ģimenes ārsts Igors Stoma: “Runa nav par mediķu atalgojumu, kas, protams, ir jāsakārto, bet nupat jau runa ir par veselības aprūpes sistēmas sabrukšanu. Un tā mums, mediķiem, kopā ar visiem Latvijas iedzīvotājiem ir jānosargā, jo pretējā gadījumā pacienti nespēs samaksāt šos pakalpojumus un paliks bez palīdzības, bet to pieļaut nedrīkst nekādā gadījumā. Taču pašlaik finansējums no valsts veselības aprūpei ir katastrofāli mazs, un tā arī ir galvenā problēma, kādēļ mēs protestējam un par ko valstij ir jādomā.”

Savukārt tie mediķi, kas aizbrauca uz Rīgu, savu attieksmi pie Saeimas nama pauda ar plakātiem. Un kopā ar viņiem bija arī pedagogi. Liepājas Reģionālās slimnīcas Neatliekamās palīdzības dienesta ārstu palīdze Ligita Ērgle telefonsarunā atzina: “Ir labi būt kopā ar tik daudziem kolēģiem un pedagogiem, kā arī citiem atbalstītājiem, bet pats galvenais – sajūta, ka ledus ir sakustējies, jo veselības ministrs Ivars Eglītis iznāca pie mums un solīja, ka cīnīsies kā lauva par finansējumu veselības aprūpei.”

Pie Saeimas nama pulcējās ap 2500 piketētāju. Mazāk to – ap 500 – bija pie Iekšlietu ministrijas, kur savas prasības ar plakātiem izteica policisti. Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības prezidents Agris Sūna vakardienas piketu nosauca par ģenerālmēģinājumu. Policisti protesta akcijas turpinās 4.oktobrī, bet mediķi un pedagogi – 7.oktobrī.

Kristīne Pastore,
“Kurzemes Vārds”

“Es neesmu streiklauze un šajā laikā nestrādāju. Bet atbalstu mediķus viņu prasībās,” saka ģimenes ārste Anita Liepa.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz