Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts – Lielās talkas laikā savāktos atkritumus iedzīvotāji varēs nodot bez maksas

Papildināts – Lielās talkas laikā savāktos atkritumus iedzīvotāji varēs nodot bez maksas
Foto: Publicitātes
18.04.2016 11:06

liepajniekiem.lv

Sestdien, 23.aprīlī, norisināsies vislatvijas vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātes Lielās talkas ietvaros. Kā ik gadu, aktīvi tiks uzposta arī Liepāja un tās apkārtne.

Kā portālu informē SIA ”Liepājas RAS” sabiedrisko attiecību speciālists Viktors Birze, Lielās talkas laikā savāktie atkritumi SIA ”Liepājas RAS” Liepājas reģiona cieto sadzīves atkritumu poligonā ”Ķīvītes” tiks pieņemti līdz šā gada 30. aprīlim saskaņā ar sekojošu kārtību: no pašvaldībās organizētām un saskaņotām talkas vietām atkritumi tiks pieņemti par 12 eiro tonnā (Dabas resursu nodoklis) + PVN.

Sakopjot privātās teritorijas, iedzīvotāji sašķirotos atkritumus poligonā varēs nodot bez maksas. SIA ”Liepājas RAS” atgādina, ka šāds pakalpojums privātpersonām pieejams nepārtraukti.

Atsevišķi jāšķiro: burku un pudeļu stikls, logu stikls, PET pudeles, plastmasas kastes un kannas, papīrs un kartons, kokmateriāli, metāla bundžas un kārbas, kā arī citi metāli, tekstilizstrādājumi, zaļie atkritumi jeb dārzu un parku atkritumi, lielgabarīta sadzīves atkritumi – mēbeles, nolietotās elektroiekārtas, vieglo automašīnu riepas, automašīnu akumulatori, dienasgaismas lampas un nolietotās baterijas, kā arī izlietotas krāsu bundžas, lakas un šķīdinātāji.

Kā portālu informē Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele, talka norisināsies 23.aprīlī no pulksten 9:00 līdz 15:00. Kopumā Liepājā Lielajā talkā līdz šim savu dalību pieteikušas 58 dažādas iestādes, uzņēmumi, biedrības un privātpersonas.

Pēc pilsētas apsekošanas un dienestu, kā arī iedzīvotāju ieteikumiem ir izveidota karte, kur apskatāmas tās pilsētas teritorijas, ko Lielās talkas laikā plānots sakopt. Kartē atzīmētas arī atkritumu konteineru atrašanās vietas Lielās talkas dienā. Karte pieejama Liepājas pašvaldības mājas lapā sadaļā ”Sabiedrība/ Lielā talka 2016”.

Ikviens iedzīvotājs, kurš vēlas piedalīties talkā, speciālos talkas maisus, kas šogad ir baltā krāsā, pirms talkas var saņemt:

– domes Vides nodaļā (ja nepieciešams līdz 5 maisiem).

– Liepājas Komunālajā pārvaldē, Uliha ielā 44, vispirms sazinoties ar komunālās nozares vadītāju Juri Muskatu pa telefonu 26573765;

Iedzīvotāji vēl līdz piektdienai var informēt par vietām, kuras talkas laikā plānojuši sakopt, ziņojot domes Vides nodaļai pa tālruni 63404745, kā arī rakstot uz e-pasta adresi: [email protected] vai [email protected]. Savukārt informācija par vietām, kuras pilsētā talkas laikā ir jāsakopj, ir jau apkopota un ietverta kartē.

Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka arī reģistrējot savu talkošanas vietu mājas lapā, tā vispirms ir jāsaskaņo ar savas pašvaldības koordinatoru, kas Liepājā ir domes Vides nodaļa. 

Vides nodaļa katru gadu konsultē iestādes, organizācijas un iedzīvotājus par teritoriju sakopšanu, kā arī apkopo informāciju par talkas laikā paveiktajiem darbiem.

Lielā talka Latvijā norisinās kopš 2008.gada. Pērn Lielās talkas laikā Liepājā savāktas 70,4 tonnas atkritumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz