Tehnikuma skolotāja pagatavo gardāko biezpiena un maizes gardumu
liepajniekiem.lv
PIKC ”Liepājas Valsts tehnikums” skolotāja Silvija Mame ieguvusi pirmo vietu konkursa ”Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda” Kurzemes reģiona kārtā, kura norisinājās Skrundas pilsētas svētku laikā, portālam pastāstīja tehnikuma ārējo sakaru organizatore Ieva Skābarde.
Kā norāda biedrības ”Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova, konkurence bija liela, un kopumā konkursā piedalījās 17 dalībnieki.
Konkursa mērķis ir popularizēt Latvijā ražotā biezpiena un maizes izmantošanu konditorejas un kulinārijas izstrādājumu gatavošanā. Tajā piedalīties varēja ikviens, kam ir spēja un vēlme parādīt savu prasmi gardumu pagatavošanā. Katram dalībniekam bija jāierodas ar mājās pagatavotu biezpiena un maizes gardumu svētku galdam, kura svars ir četri kilogrami. Sastāvā noteikti bija jāiekļauj biezpiens un maize, bet pārējās sastāvdaļas konkursanti varēja izvēlēties paši. Pagatavotajam gardumam bija jābūt noformētai receptūrai un tas bija jāprezentē konkursa žūrijai.
S. Mame konkursam bija pagatavojusi ”Dzintara laivu”, kuras pamatā bija rudzu un baltmaizes rīvmaizes kārta, kam sekoja biezpiena, svaigā siera, putukrējuma un citrona miziņas masas kārta. Virs tās biezpiena, putukrējuma, muskatķirbja biezeņa, cidoniju un citrona sulas masas.
”Buras izgatavoju no kaltētām citronu šķēlītēm, enkurus no rupjmaizes un pārklāju ar kivi pulveri,” atklāj S. Mame.