Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Svētdien sākas jaunā pludmales sezona, glābēji tai gatavi

Svētdien sākas jaunā pludmales sezona, glābēji tai gatavi
Foto: liepajniekiem.lv
14.05.2016 07:12

liepajniekiem.lv

Svētdien, 15.maijā, tradicionāli sākas kārtējā peldsezona, kad darbu sāks pludmales glābēji, portālam pastāstīja Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Dīķis.

Viņš apstiprināja, ka Pludmales glābšanas dienests jaunajai sezonai ir gatavs. Darbs norisēs tāpat, kā iepriekšējā sezonā. Proti, glābēji strādās divās glābšanas stacijās – Centrālajā stacijā un Dienvidrietumu rajonā.

N.Dīķis piebilda, ka glābēji strādās ar to pašu ekipējumu, kas bija pagājušajā gadā. Tā ir laiva, ūdens motocikls un kvadricikls.

Arī Pludmales glābšanas dienesta vadītājs Kristians Brūvers portālam apstiprināja: ”Peldsezonai esam gatavi. Strādāsim tāpat, kā pēdējos sešus septiņus gadus.”

Pludmales glābšanas dienestā nemainīgi strādās kopumā astoņi cilvēki – pa četriem vienā maiņā. Glābēju uzraudzībā ir divas pludmales – centrālā un Dienvidrietumu, kurām abām šogad atkal ir piešķirti Zilie karogi. Līdz ar to četriem cilvēkiem jārūpējas par pludmali divu kilometru garumā no pulksten desmitiem rītā līdz desmitiem vakarā.

Vislielāko uzmanību glābēji pievērsīs peldētāju drošībai. Gan bērniem un pārlieku pārgalvīgiem peldētājiem, gan arī tiem, kuri par katru cenu vēlēsies doties peldēties, būdami reibuma stāvoklī.

Tāpat glābēji gatavi tam, ka nāksies meklēt noklīdušus mazuļus. ”Šādas situācijas visbiežāk gadās, kad pludmalē ir liels apmeklētāju skaits. Un tad pludmales glābējiem ir papildu slodze,” tā K.Brūvers:

”Tādēļ lūdzam vecākus pieskatīt savas atvases, pievērst tām nopietnāku uzmanību. Jo pretējā gadījumā pludmales glābējiem jāziedo resursi pazudušo bērnu meklēšanā piekrastē un kāpās, un tajā pašā laikā mēs esam spiesti novērsties no saviem primārajiem pienākumiem – glābšanas uz ūdens.”

Jaunums šogad pludmalē būs tas, ka Glābšanas stacijas teritorijā būs mantu glabātava, portālam norādīja K.Brūvers. Un piebilda, ka šo pakalpojumu gan nenodrošinās glābšanas dienests, bet gan privāts uzņēmējs.

Pludmales glābēju viskarstākā vēlēšanās būtu, lai būtu pēc iespējas mazāk negadījumu. Kaut jau pēdējos padsmit gadus, kopš glābēji strādā pilsētas pludmalē, nopietnu nelaimes gadījumu nav bijis, tomēr viņi aicina pludmales apmeklētājus pašiem būt pēc iespējas uzmanīgākiem, nepārvērtēt savas spējas.

Peldsezona, kad pludmalē strādā glābēji, šogad, tāpat kā ik gadu, ilgs no 15.maija līdz 15.septembrim.

Zilo karogu svinīgā pacelšana Centrālajā peldvietā un Dienvidrietumu pludmalē paredzēta šā gada 28.maijā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz