Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izglītības iestāžu auklītēm un medmāsām plānots darba samaksas pieaugums par 10%

Izglītības iestāžu auklītēm un medmāsām plānots darba samaksas pieaugums par 10%
Foto: Egons Zīverts
29.11.2016 15:20

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Nākamajā gadā plānots palielināt darba samaksu pašvaldības iestāžu darbiniekiem vidēji par 5%, bet par 10% izglītības un sociālās nozares tehniskajam personālam, tā nolemts šodien, 29.novembrī, notikušajā Liepājas domes Budžeta komisijas sēdē, informē Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Līga Ratniece-Kadeģe.

”Jau trešo gadu, veidojot budžetu, pārskatām pašvaldības iestāžu darbinieku algas, jo īpaši mazās, un meklējam risinājumus budžeta iespēju robežās. Vidēji darba samaksas pieaugums nākamgad plānots 5%, bet lielāks algas pielikums – 10% – plānots izglītības un sociālās nozares tehniskajiem darbiniekiem, tai skaitā medmāsām un auklītēm,” komentējot Budžeta komisijas sēdē pieņemto lēmumu, norāda Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Darba samaksas pieaugums nav plānots domes priekšsēdētājam, kā arī domes priekšsēdētāja vietniekiem un pašvaldības deputātiem. Plānots, ka nākamā gada budžetā darba samaksas palielināšanai papildus nepieciešami nedaudz vairāk kā 697 tūkstoši eiro.  

Liepājas domes budžeta komisija lēma arī par finanšu līdzekļu novirzīšanu  pirmsskolas pedagogu darba algas pieaugumam – saskaņā ar šā gada 18. augusta Liepājas domes lēmumu, apstiprinot pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba slodzi 0,912 (36,5 stundas) ar atalgojumu 620 eiro par slodzi. Tas 2017. gada budžeta projektā veido pieaugumu par nepilniem 679 tūkstošiem airo.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz