Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nenogurstoši apvieno un pārvieto

Nenogurstoši apvieno un pārvieto
05.01.2009 07:01

Atslēgvārdi

Kaut gan virsmežniecību skaits un izvietojums Latvijā tika izmainīts tikai pirms dažiem gadiem, reformatori ar Valsts meža dienesta ģenerāldirektoru Jāni Kinnu priekšgalā atkal ķērušies pie darba. Ar 1.janvāri darbu sākusi Rīgas Reģionālā virsmežniecība, kuras pārraudzībā atradīsies ne tikai Rīgas rajona teritorija, bet arī meži, kas atrodas Limbažu un Ogres rajonos.

Valsts meža dienesta darbinieki informējuši aģentūru LETA, ka apvienošana veikta, lai samazinātu valsts pārvaldes administratīvās izmaksas, bet par to, kā jauninājums un 15 mežniecību apvienošana ietekmēs audžu uzraudzību, viņi nav izteikušies. Rīgas Reģionālās virsmežniecības centrs atradīsies Ogrē, Brīvības ielā 129.

Veikt līdzīga rakstura izmaiņas esot paredzēts arī Austrumlatgales un Ziemeļkurzemes virsmežniecībās. Pēc 15.janvāra Austrumlatgales Virsmežniecībā ietilps Rēzeknes, Kaunatas mežniecības, līdz ar to Čornajas, Kaunatas un Stoļerovas pagastu iedzīvotājiem turpmāk mežu lietas kārtot nāksies Rēzeknē. Savukārt Ziemeļkurzemes Virsmežniecībā no 1.februāra tiks ietilpināta Ventas mežniecība, kas atradīsies Tērandē, un tā veidojas, apvienojot Popes un Piltenes mežniecības.

Pārmaiņas pagaidām neskar Liepājas rajonu ietverošās Dienvidkurzemes, kā arī Dienvidlatgales, Madonas, Sēlijas, Zemgales, Ziemeļaustrumu un Ziemeļvidzemes virsmežniecības, kas saglabā līdzšinējo teritoriju, taču neviens nav noliedzis, ka nākotnē arī tur paredzēts turpināt pārkārtojumus.

Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz