Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Satrauc cilvēku nežēlība

Satrauc cilvēku nežēlība
Foto: Ģirts Gertsons
06.01.2017 07:12

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Grobiņnieks Jānis Priede-Priedītis ir uztraukts par cilvēku attieksmi pret bezpajumtes kaķiem. Viņš apgalvo, ka vasarā kāds dzīvnieciņus nežēlīgi sadūris uz iesmiem, bet novembrī – aptuveni desmit noindējis.

“Šogad mums sākusi darboties kāda sadistiska būtne,” stāsta Jānis, kurš dzīvo Lauktehnikas rajonā un rūpējas par Jaunatnes ielā mītošajiem bezpajumtes kaķiem. Vasarā viņš pamanījis, ka trīs mazi kaķēni “sadurti uz iesma kā šašliks”. Savukārt novembrī sākusies indēšanas epopeja. “Kāda briesmīga, lēnas iedarbības inde lika nabaga dzīvajām radībiņām mocīties vairākas dienas, pat nedēļas, līdz tās nomira,” notikušo atstāsta grobiņnieks. Kopumā šādi miruši aptuveni desmit kaķi, gan lieli, gan mazi.

“Kur ir dzīvnieku aizsardzības biedrība? Man sacīja, ka mūsu pašu ielā dzīvojot šīs biedrības pārstāve, bet nekādu reakciju no viņas puses neesmu manījis,” sašutis ir Jānis. “Šo nabaga pamesto dzīvnieku liktenis nevienu neinteresē, lai gan mums, cilvēkiem, par tiem jāuzņemas atbildība. Jo tie ir cilvēku pamesti kaķi, kuri pa gadiem savairojušies, vēl šodien tiek mesti ārā pie atkritumu tvertnēm.”

Jānis uzskata, ka Pašvaldības policijai un vietējās varas pārstāvjiem viņa aprakstīto lietu vajadzētu izmeklēt un saukt pie atbildības “šo briesmoni”. Aizdomas, kurš to varētu būt izdarījis, viņam ir, tomēr pierādīt nevarot. “Pirmos noindēja divus manus mīļākos kaķīšus. Katram jau ir sava subjektīva doma, bet, manuprāt, tas ir tēmēts man – grib ieriebt. Zina, ka es tos kaķīšus mīlu,” teic Jānis.

Grobiņas novada Pašvaldības policijas vecākais inspektors Mareks Božis apstiprina, ka vasarā saņemts izsaukums uz Lauktehnikas rajonu, kur darīts pāri kaķiem. “Man rādīja vienu kaķēnu, bet neņemos spriest, vai tas bija miris tik šausmīgā nāvē,” viņš saka. Runājis ar cilvēku, kurš norādīts kā aizdomās turamais, taču “viņš, protams, neatzinās”. Jānis neslēpj, ka toreiz norādījis uz kādu vīrieti, taču vēlāk pats secinājis, ka tas tiešām nevarētu būt īstais vainīgais.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 6.janvāra numurā.

#kvards-20170106-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz