Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Teātri varētu atbrīvot no nomas maksas par koncertzāles telpu izmantošanu

Teātri varētu atbrīvot no nomas maksas par koncertzāles telpu izmantošanu
Foto: Aigars Prūsis
13.01.2017 13:06

liepajniekiem.lv

Ceturtdien, 12.janvārī, kad Liepājas pilsētas domē notika Kultūras komisijas sēde, tajā ar lūgumu atbrīvot Liepājas teātri no nomas maksas par telpu izmantošanu izrādēm koncertzālē ”Lielais dzintars” vērsās teātra direktors Herberts Laukšteins, portāls uzzināja komitejā.

Kā H.Laukšteins pastāstīja portālam, Liepājas teātrim pagājušajā gadā koncertzālē notikušas 11 izrādes. Saldo bija 1000 eiro. Savukārt izbraukumos bijušas 6 izrādes. Saldo, ieskaitot ceļu un nakšņošanu, bijis 2000 eiro.

Liepājas teātra direktors lūdza pilsētas pašvaldībai rast iespēju Liepājas teātrim pazemināt maksu telpu nomai koncertzālē.

Kā portāls uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā, saskaņā ar likumu ”Par pašvaldībām”, noteikta pašvaldību autonomā funkcija – rūpēties par kultūru un sekmēt tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu un tautas jaunrades attīstību (organizatoriska un finansiāla palīdzība kultūras iestādēm un pasākumiem u.c.).

Deputāti komitejā, lai nodrošinātu profesionālu, kvalitatīvu, mūsdienu prasībām un normatīvo aktu prasībām atbilstošu pakalpojumu sniegšanu, piekrita slēgt deleģēšanas līgumu ar SIA ”Liepājas teātris”, tādējādi rūpējoties par kultūru un sekmējot tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu.

Pildot šos uzdevumus tiks nodrošināta daudzveidīgs, laikmetam atbilstošs teātra repertuārs bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem Liepājas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, uzskata pašvaldībā.

Deputāti komitejā atbalstīja, ka SIA ”Liepājas teātris” tiks piešķirta dotācija deleģētā uzdevuma nodrošināšanai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz