Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mazākas riepas “Ķīvīšu” kalnā grimst

Mazākas riepas “Ķīvīšu” kalnā grimst
Foto: Dina Belta
23.02.2017 07:15

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Automašīnām, kas ir mazākas par specializēto sadzīves atkritumu savācējtransportu, grūti tikt augšā izmirkušajā poligona “Ķīvītes” atkritumu kalnā. Pašvaldības SIA “Liepājas RAS” nenodrošina vienlīdz drošus darba apstākļus visiem – uzskata mašīnas vadītājs Aivars Baltais. Uzņēmums savukārt norāda uz nepieciešamību pēc savstarpējas cieņas.

Pēc lietavām ceļš, kas ved atkritumu kalnā, ir izmircis. Ja mašīna nav pietiekami jaudīga, var gadīties arī nostrigt – A. Baltais to nesen piedzīvojis arī pats. Palīdzību no poligona smagās tehnikas tā arī neesot sagaidījis, palīdzējusi cita mašīna.

A. Baltais sniedz pakalpojumus uzņēmumam “Tranzīts L” – ar nelielu kravas mašīnu izved uz poligonu zaļos atkritumus un citus gružus no Liepājas ielām un parkiem, bet nav šā uzņēmuma darbinieks. Sausā laikā nekas, bet, kad visapkārt mitrs, tad, augšā tikušam, vēl jāspēj pašam atrast vietu gružu izbēršanai.

Turklāt “Ķīvītēs” nav arī iespējas notašķīto mašīnu un apavus pēc tam nomazgāt – viss pie tiem pielipušais jāved atpakaļ uz pilsētu. “Ja noliktu vienu cilvēku ar šļūteni mitrā laikā, lai var noskalot riteņus! Neko daudz jau nevajadzētu,” saka A. Baltais. Viņš mēģinājis šim nolūkam izmantot šļūteni, kas atrodas pie “Ķīvīšu” tehnikas novietnes un ir pa ceļam atpakaļ no atkritumu kalna. Nav izdevies – poligona darbinieki to lieguši. Tikmēr šoferis sakās esam novērojis, ka ar šo pašu šļūteni darbinieki mazgā savas privātās mašīnas.

Kad norādījis uz to atbildīgajiem darbiniekiem, saņēmis atbildi, ka jautājums tikšot risināts, bet mēneša laikā tas tā arī nav noticis. A. Baltais arī ir pārliecināts, ka šādā poligonā būtu nepieciešama kāda dezinfekcijas zona. Tagad šoferiem, ja vēlas sevi un mašīnu sakopt, jāpiestāj ceļmalā kādu gabalu aiz poligona – par to arī liecina tur iebraukts līkums.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 23.februāra numurā.

#kvards-20170223-03#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz