Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas lauva rūks rallija trasē

Liepājas lauva rūks rallija trasē
06.07.2006 21:39

0

Kā jau katru gadu, liepājniekiem ir grūti izšķirties, par kuru no Liepājas rallistiem turēt īkšķus rallija “Kurzeme” trasē, tāpēc var rekomendēt just līdzi visiem “Liepājas rallija komandas” braucējiem – kopskaitā deviņām ekipāžām. Bet ne jau tikai kvantitātē ir liepājnieku spēks – trūkties var iznākt daudziem, kas uz Liepāju atbraukuši nopelnīt punktus čempionāta ieskaitē.

Kā jau katru gadu, liepājniekiem ir grūti izšķirties, par kuru no Liepājas rallistiem turēt īkšķus rallija “Kurzeme” trasē, tāpēc var rekomendēt just līdzi visiem “Liepājas rallija komandas” braucējiem – kopskaitā deviņām ekipāžām. Bet ne jau tikai kvantitātē ir liepājnieku spēks – trūkties var iznākt daudziem, kas uz Liepāju atbraukuši nopelnīt punktus čempionāta ieskaitē.
“Liepājas rallija komanda” izveidojās šā gada sākumā, sanākot kopā visām aktīvajām Liepājas rallija ekipāžām. Plus vēl komandai pievienojās divas 4×4 sacensību braucēju ekipāžas – Guntars Laugals un Māris Deklaus un jaunais Kristaps Ķirsons un Oskars Kļava. Ir izveidota mājaslapa internetā –www.liepaja.lv/rallijs, un komandas faniem ir sagatavoti atribūti, ar kuriem iziet trasē – cepures, T–krekli un arī polo krekli. Galvenais mērķis – parādīt, ka Latvijā ātrākie ir liepājnieki.
“Liepājas rallija komandas” līderekipāža N3 grupā Dans Leščs un Jānis Vīksna uz “Kurzemes” starta izies ar kaujiniecisku noskaņojumu cīnīties par čempionu titulu. Uzvarot sezonas pirmajā rallijā Lešča un Vīksnas ekipāža kļuva par čempionāta līderi, un tikai Cēsu rallijā savu līdera dzelteno krekliņu nācās atdot jaunajam Andim Neikšānam – abi braucēji gan dala vienādu punktu skaitu. Grūti pateikt, vai Dans būtu ieguvis augstāku vietu Cēsu rallijā, ja simtprocentīgi labi būtu strādājis sajūgs, taču tagad sajūgs ir nomainīts, un ātrajos “Kurzemes” ātrumposmos sajūga slīdēšanas dēļ mašīnai lēnāk braukt nevajadzētu. Kurzemē iegūtie punkti būs ļoti svarīgi – kuram būs handikaps pirms pēdējā čempionāta posma? Lēns nebūs arī Mārtiņš Meldrājs. Viņš un Gundars Vītols ir apēduši pudu sāls amatieru rallijos, bet lielajā rallijā startē pirmo sezonu. M.Meldrāja rīcībā esošais “Renault Clio” pirms gada jau bija redzēts “Kurzemes” trasē, kur ar lietuvieti Darju Vilimu pie stūres izcīnīja pirmo vietu starp visām vientilta piedziņas automašīnām. Viņiem šobrīd ceturtā vieta N3 grupas ieskaitē, par vienu punktu apsteidzot pieredzējušo brāļu Šimkusu ekipāžu. Mareks Okmanis pēdējos gadus vairāk bijis redzēts Latvijas rallijos kā “nulles” ekipāžas pilots, taču uz “Kurzemes” starta baltā “Opel Astra” izies ar īstajiem starta numuriem. Marekam blakus stūrmaņa krēslā sēdīsies Jānis Drāznieks. Normunda Verbeļa un Igora Bartaščenoka baltā “Honda Civic” pēc Talsu rallija ir ieguvusi jaunu dzinēju. Ja ziemas sacensībās un arī Talsu rallijā N.Verbelis startēja ar 1,6 litru dzinēju, kura aptuvenā jauda tika lēsta ap 150 zirgspēkiem, tad tagad mašīnā ielikts teju 200 zirgspēku jaudīgs 1,8 litru motors. Pērnā gada AR2000 klases vicečempions šogad līdz finišam nevienās sacīkstēs vēl nav ticis, tāpēc vēl jo vairāk ir iemesls pārraut šo neveiksmju virteni. Viktors Lebedevs duetā ar Jāni Jēkabsonu Talsu rallijā apsegloja jaunākās paaudzes “Mitsubishi Lancer Evo” auto. Kā atzīst pilots, jaunais auto prasa pilnīgi citu braukšanas stilu, un ir jāaizmirst daudzi paņēmieni, ar kuriem uz priekšu bija skubināms iepriekšējā baltā “Mitsubishi”. Neskatoties ne uz ko, Lededeva un Jēkabsona ekipāža viennozīmīgi ir viena no komandas favorītiem cīņā par augstām vietām absolūtajā vērtējumā.
Pēc ilgākas klusēšanas čempionāta ieskaitē un atsevišķiem startiem “Kurzemes” rallija trasē, Latvijas čempionāta apritē ir atgriezies Mārtiņš Būčiņš – ne ar A grupas “Ford Escort”, bet ar N4 grupas sestās paaudzes “Mitsubishi Lancer”. Cēsu rallijā M.Būčiņš mašīnas tehniskā defekta dēļ līdz braukšanai tā arī netika, tāpēc rallija līdzjutējiem būs vēl jo vairāk interesanti vērot viņa sniegumu Kurzemes ceļos.
Liepājas mērs Uldis Sesks kopā ar savu ilggadējo stūrmani Gunāru Franci šogad aizvada jau 21.sezonu. Vai acīte izkritīs Kurzemes rallijā, uzzināsim jau nedēļas nogalē, taču, ņemot vērā, ka kopš aizvadītās sezonas noslēguma zilā automašīna “Subaru” ir piedzīvojusi virkni uzlabojumu un ir konkurētspējīga ar citām A plus klases ieskaitē startējošajām mašīnām, cīņa noteikti notiks absolūtā vērtējuma desmitniekā.
Liepājnieki var būt lepni, ka tieši mūsu pilsētā dzīvo ātrākās Latvijas meitenes – Gita Laugale tikai šogad uzsāka startus lielajā autorallijā pēc vairākiem aizvadītiem gadiem standartauto sacensībās. Gita sacensībās startē ar gana jaudīgo “Mitsubishi Lancer Evo” auto – liepājniekiem tas ir pazīstams kā vecais Viktora Lebedeva kaujas zirgs. Gita samērā veiksmīgi nobrauca pirmos divus čempionāta posmus – abus ziemas rallijus, un atstāja aiz sevis vairākus braucējus ar tikpat jaudīgām automašīnām. Pagaidām vasaras posmi iznākuši neveiksmīgi – izstāšanās Talsu rallijā transmisijas defekta dēļ un arī Cēsīs problēmu ar dzinēju dēļ.
Pateicoties Dana Lešča un Jāņa Vīksnas ekipāžas augstajiem panākumiem N3 grupā, Liepājas pirmā rallija komanda čempionātā komandu ieskaitē ieņem trešo vietu. Par visu iepriekšminēto klātienē būs iespējams pārliecināties jau šajā nedēļas nogalē, kad piektdienas vakarpusē tiks dots starts lielākajam autosporta notikumam šajā pusē rallijam “Kurzeme 2006”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz