Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koridors sauc pēc remonta

Koridors sauc pēc remonta
Foto: Andris Gertsons
01.08.2017 07:12

"Kurzemes Vārds"

Ne vienmēr daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji vēlas mājas renovāciju. Reizēm kārojas, lai apsaimniekotājs tikai palīdz padomju laikos tapušo kāpņu telpu padarīt mājīgāku un atbilstošu mūsdienām. Dzintara ielas 93. nama iedzīvotāji Regīna Zvirbule un Rūdolfs Kadegs par šādu atjaunošanu cīnās jau vairāk nekā desmit gadu, jāsaka gan – bez rezultātiem. Taču SIA “Liepājas namu apsaimniekotājs” (LNA) namu pārzine Una Rumba norāda – ja nav kopīga lēmuma, nav arī remonta.

Ēkas otrās sekcijas kāpņu telpa, kurā dzīvo arī R. Zvirbule un R. Kadegs, vēsta par laiku, kad tā tapusi – 1975. gadu. Jau pirms 12 gadiem, tas ir, 2005. gadā, iedzīvotāji kāpņu telpā vēlējušies situāciju labot un vērsušies pie SIA “Liepājas namu apsaimniekotājs”. “Bija arī sarūpēta naudiņa mūsu koridora remontam,” atceras R. Kadegs. “Interesējāmies, kad remonts varētu notikt, taču mums atbildēja – remonts un kāpņu telpas logu nomaiņa notiks nākamajā gadā,” viņš turpina. Taču arī 2006. gadā bijusi līdzīga atbilde – remontdarbi pārlikti vēl par vienu gadu. 2007. gadā daļa no solītā tikusi izpildīta, un visās kāpņu telpās ielikti jauni logi. Tomēr no remonta koridorā ne vēsts.

R. Zvirbule uzskata, ka mājā neesot saimnieka. “Ja man uzticētu pārvaldību šajā mājā, es gan zinātu, kur un kas ir jāremontē,” viņa ir pārliecināta, “Mēs maksājam lielu naudu katru mēnesi, bet mums neviens nestāsta, kur tā nauda paliek. Viss ir kā ūdenī!” R. Kadegs “Kurzemes Vārdam” parāda 2012. gadā izstrādātu izmaksu tāmi tieši viņu kāpņu telpas remontam. Lai arī varētu domāt, ka tāme nozīmē notikumu virzību, koridora uzlabošana nav notikusi. “Mēs taču arī savācām parakstus un aiznesām uz LNA. Bet viņi pasaka – nekas jums nesanāks, paraksti nav pareizi savākti. Bezjēdzīgi!” R. Zvirbule ir sašutusi.

LNA savukārt uzstājot uz mājas renovāciju, taču, pēc R. Zvirbules un R. Kadega domām, tāda mājai nav nepieciešama. “Man vīrs tajā laikā teica – ņem dzīvokli šajā mājā, tur pēc gadiem vajadzēs tikai vieglu remontu,” saka R. Zvirbule. Viņai piekrīt arī R. Kadegs: “Māja ir labi būvēta. Pēc būvniecības principiem 103. sērijas mājas vispār ir vislabākās, te ir ļoti silts. Vajadzētu tikai pārtaisīt apkures sistēmu, lai katrs var regulēt siltumu, cik viņam vajag.”

Kā mācēdami, kāpņu telpu kārtībā savest cenšas arī paši iedzīvotāji. R. Kadegs nomainījis ārdurvis, jo iepriekš bijis liels caurvējš, kas iekštelpām nenāk par labu. Tāpat kāds mēģinājis aizdarīt sienās izveidojušās plaisas, taču tas situāciju neatrisina. “Te jau nopietnu remontu vajag, ne tikai nobalsināt sienas,” uztraucas R. Zvirbule. 

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 1. augusta numurā.

#kvards-20170801-09#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz