Būs Zaļais tirgus
Pēc viesnīcas “Europa City Amrita” un biedrības “Slow Food” direktora Mārtiņa Rītiņa iniciatīvas 4.aprīlī visi veselīgas pārtikas tīkotāji tiek aicināti uz “”Europa City Amrita” “Slow Food” Zaļo tirgu”, kas notiks viesnīcas pagalmā no pulksten 11. Plānots, ka turpmāk Zaļais tirgus notiks regulāri – vasaras sezonā katra mēneša 1. un 3.sestdienā. Ar šo pirmo tirdziņu tiks turpināts jau 2006.gada augustā aizsāktais zaļais tirdziņš “Lauku mielasts”, kurš norisinājās koncertestrādes “Pūt, vējiņi!” dārzā. Biedrības “Slow Food” direktors Mārtiņš Rītiņš izteica vēlmi, lai šī kustība “izpleš spārnus” ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā.
Liepājas pusē organizatorus pārstāv viesnīcas “Europa City Amrita” restorāna “Oskars” šefpavārs Nauris Hauka, kurš arī ir biedrības “Slow Food” biedrs. Pasākumā piedalīsies pilsētas pašdarbības kolektīvi. Zemnieku un zvejnieku atvestos lauku un jūras labumus varēs nogaršot un iegādāties – būs pirmie Latvijas zaļumi, medus, dabīgas sulas, piena produkti (arī piena pārstrādes uzņēmums no Kazdangas “Elpa”), Pāvilostas zivis, svaiga un kūpināta gaļa. Restorāni gatavos ēdienus no ekoloģiski tīriem produktiem. Tiek aicināti pieteikties arī amatnieki. Tirgus notiks ar Pilsētas domes atbalstu.
“Kurzemes Vārds”