Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mainīsies autobusu kustību saraksti

Mainīsies autobusu kustību saraksti
24.03.2009 15:58

Ņemot vērā, ka valsts un pašvaldības finansējums 2009. gadā pilsētas sabiedriskā transporta dotācijām ir samazinājies, AS ”Liepājas autobusu parks” ir pārskatījis esošos autobusu kustību sarakstus. Pirms tam uzņēmums veica pasažieru plūsmu apsekošanu vairākos pilsētas autobusu maršrutos. Lēmums par autobusu kustības saraksta izmaiņām pieņemts, lai samazinātu ar pilsētas pasažieru pārvadājumiem saistītos izdevumus. AS ”Liepājas autobusu parka” sagatavotās izmaiņas paredz arī vairāku autobusu reisu slēgšanu tajos maršrutos, kur ir ļoti mazs pasažieru skaits.

Šīs izmaiņas ir izskatītas un apstiprinātas pašvaldības Transporta infrastruktūras komisijas sēdē.

Ar šī gada 1. aprīli tiks slēgti reisi, pēc kuriem ir zems pieprasījums un kuri tāpēc rada zaudējumus. Par šīm izmaiņām ”Liepājas autobusu parks” informēs gan savā mājas lapā internetā, gan arī autobusos, kuros būs izvietotas informācijas lapiņas.

Kopējais reisu skaits mēnesī no 1. aprīļa samazināsies par 8,5 procentiem.

Salīdzinot ar 2008. gadu, pašvaldības finansējums šajā gadā sabiedriskā transporta zaudējumu kompensācijām ir samazinājies par 18 procentiem, bet valsts ir piešķīrusi 50 procentus no pieprasītā finansējuma. Tas izskaidro, kāpēc ir nepieciešamas šādas izmaiņas.

Neskatoties uz izmaiņām autobusu kustību sarakstos, nav pamats bažām par sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamību. Bez autobusu parka šādus pakalpojumus pilsētā sniedz arī citi uzņēmumi. SIA ”Liepājas tramvajs” un uzņēmumi, kas pasažieru pārvadājumus veic ar mazajiem autobusiem uz komerciālajiem principiem, turpinās nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumus esošajā apjomā.

Aigars Štāls,
Liepājas pilsētas domes S
abiedrisko attiecību speciālists

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz