Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lai izveidotu Interjera muzeju, gatavojas samazināt Biedrības nama pamatkapitālu

Lai izveidotu Interjera muzeju, gatavojas samazināt Biedrības nama pamatkapitālu
Foto: liepajniekiem.lv
06.10.2017 10:23

liepajniekiem.lv

Projekta ”Dienvidkurzemes piekrastes mantojums cauri gadsimtiem” ietvaros ir plānots sakārtot īpašumu Kungu ielā 24, Liepājā izveidojot Interjera muzeju, kā arī veikt Kungu kvartāla pagalma teritorijas labiekārtošanu, portāls uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Šobrīd īpašums Kungu ielā 24 pieder SIA ”Liepājas latviešu biedrības nams”, kas ir 100% pašvaldības kapitālsabiedrība.

Lai gan 2016.gada 24.maija Ministru kabineta noteikumi “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena “Vides aizsardzības un resursu izmantošanas efektivitāte” specifiskā atbalsta mērķa “Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus” īstenošanas noteikumi” pieļauj iespēju, ka fonda līdzfinansējumu ieguldījumiem nekustamajā īpašumā (kultūras piemineklī) var saņemt pašvaldības kapitālsabiedrība, nodrošinot savu privāto līdzfinansējumu un priekšfinansējumu, ievērojot regulējumu attiecībā uz valsts atbalstu komercdarbībai, SIA “Liepājas latviešu biedrības nams” nepieciešamajam aizņēmumam nevar tikt sniegts pašvaldības galvojums, kā arī minētos līdzekļus pašvaldība nevar ieguldīt kapitālsabiedrības pamatkapitālā.

Arī projekta uzraudzības periodā (vismaz piecus gadus pēc projekta pabeigšanas) pašvaldība nevarēs sniegt finansiālu palīdzību SIA “Liepājas latviešu biedrības nams” par to daļu, kas attiecas uz projektu. Bez tam, ja projektu īsteno pašvaldība nevis kapitālsabiedrība, ir iespējams saņemt valsts budžeta dotāciju projektā paredzēto darbību īstenošanai.

Tāpēc, izvērtējot riskus,  lietderīgāk un ekonomiskāk būtu, ja īpašums Kungu ielā 24, Liepājā būtu pašvaldības īpašumā un pašvaldība īstenotu ERAF projekta “Dienvidkurzemes piekrastes mantojums cauri gadsimtiem” daļu, kas attiecas uz īpašumu Kungu ielā 24, deputāti lēma ceturtdien, 5.oktobrī, notikušajā Liepājas pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē.

Ja arī domes sēdē deputāti āo projektu atbalstīs, pēc lēmuma pieņemšanas tiks veiktas darbības, lai izslēgtu īpašumu Kungu ielā 24 no SIA ”Liepājas latviešu biedrības nams” bilances un īpašumu noreģistrētu uz pašvaldības vārda.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz