Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvijas dzimšanas dienā būs svētku koncerts un krāšņa uguņošana

Latvijas dzimšanas dienā būs svētku koncerts un krāšņa uguņošana
Foto: Jānis Dreimanis
15.11.2017 11:28

liepajniekiem.lv

Atzīmējot Latvijas Neatkarības proklamēšanas 99. gadadienu, 18. novembrī pulksten 17.00 pie koncertzāles ”Lielais dzintars” patriotiskā noskaņā atzīmēs valsts svētkus. Koncertā uzstāsies mūziķis Igo un post-etno grupa ”Vējturi” Jāņa Strazda vadībā, Liepājas teātra aktrise Everita Pjata un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris ”LAIKS”, portālu informēja LPPI “Kultūras pārvalde” attīstības projektu vadītāja Dita Dzene. 

”Koncerts šogad būs ļoti daudzslāņains, kontrastains un jaudīgs, sākot no ļoti mierīgiem un sirdi plosošiem skaņdarbiem līdz tādām dziesmām kā ”Uguns zīme”. Pasākuma interesentiem būs iespēja dzirdēt arī Ērika Ķiģeļa skaņdarbu ”Veltījums Liepājai”, kas ir salīdzinoši maz spēlēts mūzikas cikls un radīts 80. gadu sākumā. Interesanti, ka tā brīža sajūtas dziesmā ir notveramas arī šodien. Attieksme, domāšana un mūsu iespējas ir mainījušās, tai skaitā arī vārdu nozīme, kurus tolaik Māris Čaklais sacerēja – šodien mēs jau atrodam citas nianses,” stāsta mūziķis un pasākuma režisors Igo. 

Svētku koncerts noslēgsies ar krāšņu uguņošanu pēc plkst. 17.45 Liepājas promenādē, savukārt pēc tam interesenti aicināti doties uz folkloras centru ”Namīns” un Jauniešu māju, kur norisināsies vakarēšana ar kultūras programmu un radošajām darbnīcām. 

Pasākuma ietvaros Jūrmalas parkā vienlaicīgi ar koncerta pirmajām dziesmām tiks svinīgi aizdedzināta mākslinieka Agra Dzilnas veidotā uguns skulptūra ”Liepa”. Līdz ar skulptūras iedegšanu aizsāksies uguns ceļš, kurā no uguns skulptūras aizdegta lāpa pa Kūrmājas prospektu veiks ceļu līdz koncerta norises vietai. Lāpas gājiens sadalīts 20 posmos, kurus katru veiks kāds atpazīstams liepājnieks. Ugunij nonākot pie koncertzāles ”Lielais dzintars” noslēgsies uguns ceļš un svinīgi tiks aizdegta lāpa ”Trīs zvaigznes”. 

Uguns skulptūras ”Liepa” iedegšana Jūrmalas parkā un uguns ceļš tiks translēts uz ekrāniem koncerta laikā, ļaujot apmeklētājiem klātienē to vērot tiešraidē un vizuāli papildinot svētku programmu. Lūdzam ņemt vērā, ka sliktu laikapstākļu gadījumā pasākuma programmā ir iespējamas izmaiņas. 

Novembrī liepājniekiem un Liepājas viesiem ir iespēja apmeklēt valsts svētkiem veltītas izstādes, teātra izrādes, svētku koncertus un Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītu ekumēnisko dievkalpojumu

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz