Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jaunieši piedalās radioelektronikas konkursā

Jaunieši piedalās radioelektronikas konkursā
Foto: Publicitātes
06.02.2018 15:24

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

2.februārī Liepājas Bērnu un jaunatnes centra radioelektronikas pulciņa skolotājs A. Bača un viņa audzēkņi – Edgars Kronbergs, Maksims Kotjuhs, Jānis Straume un Tomass Straume devās uz ikgadējo radioelektronikas konkursu – praktikumu skolēniem, kurš norisinājās Ventspils Jaunrades namā, portālam vēstīja Liepājas Bērnu un jaunatnes centra pārstāvis Guntars Graudiņš.

Konkursa mērķis ir pilnveidot bērnu un jauniešu vispārējās, kā arī speciālās tehniskās zināšanas un prasmes, veicināt skolēnu iesaistīšanos elektronikas pulciņu ikdienas darbā un aktivitātēs.

Konkursa dalībnieki tika sadalīti vecuma grupās. Katras grupas komandā piedalījās divi audzēkņi. Konkursanta uzdevums bija samontēt piedāvāto shēmu dotajā laika periodā. Apvienojot abu komandas dalībnieku darbus, tika iegūta kopējā shēma (mini luksofors).

Konkursā jaunākajā vecuma grupā piedalījās 9 komandas, bet vecākajā 10. Sīvā konkurencē labus rezultātus uzrādīja Edgars Kronbergs un Maksims Kotjuhs iegūstot 3. vietu savā vecuma grupā, bet abu vecuma grupu kopvērtējumā 4. vietu.

Konkursa dalībniekiem, kas bija ieradušies no visas Latvijas (Jelgava, Ludza, Jūrmala, Rīga, Vaiņode, Liepāja, Kuldīga), kā arī no Lietuvas un Igaunijas, bez zināšanu un iemaņu pārbaudes konkursā, tika piedāvātas arī ekskursijas uz HansaMatrix un Ventspils Tehnikumu, kā arī iespēja noskatīties īsfilmu Ventspils Jaunrades nama planetārijā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz