Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Trenējas, lai glābu cilvēkus jūrā

Trenējas, lai glābu cilvēkus jūrā
13.05.2009 07:02

Atslēgvārdi

Lietuvas un Latvijas teritoriālajos ūdeņos, arī pie Liepājas, norisinājās NATO cilvēku meklēšanas un glābšanas mācības “Bold Mercy 2009”, informēja Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta preses virsniece Liene Ulbina.

Tajās piedalījās Latvijas, Lietuvas un Zviedrijas meklēšanas un glābšanas vienības, un to mērķis bija pilnveidot un uzlabot valstu savstarpējo sadarbību meklēšanas un glābšanas operāciju jomā.

Pēc scenārija meklēšanas un glābšanas mācībām bija divas fāzes. Pirmās notikumi norisinājās Lietuvas teritoriālajos ūdeņos, kad pie Būtiņģes naftas termināļa jūrā notika kuģa ar tajā esošiem sešiem cilvēkiem un kāda peldoša objekta sadursme, kas izraisīja naftas produktu noplūdi, kā arī uz kuģa izcēlās ugunsgrēks un negadījuma laikā bija jāglābj cilvēki. Glābšanas operācijā piedalījušies arī Latvijas un Zviedrijas helikopteri. Savukārt starptautisko mācību otrā fāze norisinājās Latvijas teritoriālajos ūdeņos. Pēc scenārija jūrā bija iekritis helikopters ar piecu cilvēku apkalpi. Meklēšanas un glābšanas operācijas koordinēšana noritēja no Latvijas Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra, un operācijā bija iesaistīti Latvijas Jūras spēku kuģi “Varonis” un “Astra”, kā arī mūsu Gaisa spēku helikopters “LAF 101”. Helikoptera apkalpe tika atrasta un ar kuģi “Astra” nogādāta krastā un nodota mediķu rokās.

 L. Ulbina rezumē: “Starptautiskās mācības rāda, ka Latvijas, Lietuvas un Zviedrijas savstarpējā sadarbība ir augstā profesionālā līmenī.”

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz