Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ko darīt brīvdienās?

Ko darīt brīvdienās?
Foto: Egons Zīverts
29.03.2018 12:36

liepajniekiem.lv

Lieldienu brīvdienās, kad ģimenes meklē veidus, kā kopā pavadīt svētku dienas, piedāvājam apskatīt dažādas idejas laika pavadīšanai.

Kā paredz Lieldienu tradīcijas, kurš pirms saules lēkta paspēs nomazgāties skaidrā avota ūdenī, tas visu gadu būs mundrs un jautrs. Mazgāšanās tekošā ūdenī, kas tek pret sauli, ir sens un maģisks šķīstīšanās rituāls, kas palīdz iegūt možumu, gaišu prātu, veselību un skaistumu. Lai atrastu sev tuvāko avotu, kur nomazgāties, ieskaties avotu kartē.

Ja vēlies ar tuviniekiem cīnīties olu ripināšanā, tad jebkurā laikā bez īpašas sagatavošanās to vari darīt, dodoties pastaigā uz jūrmalu un ripinot olas kāpās.  Kad paspēts izšūpoties, sakrāsot olas, tās sasistas kaujā  un apēstas ar sāli, ikviens var paspēt apmeklēt Liepājā un apkārtnē piedāvātos svētku pasākumus.

Sestdiena, 31.marts

No pulksten 11 līdz 15 iespējams dodies pa pēdām Lieldienu zaķim. Liepājas Latviešu Biedrības nams aicina liepājniekus un pilsētas viesus apskatīt daudzveidīgo šķirņu trušu un mājputnu izstādi, kā arī ģimenes ar bērniem piedalīties radošajās darbnīcās.

Dzīvnieku mīļotāji izstādē varēs gan aplūkot, gan samīļot un nofotografēt vairāk nekā piecpadsmit dažādu šķirņu un nokrāsu dekoratīvos trušus, kas būs ieradušies no Vidzemes, lai Lieldienās priecētu visus Biedrības nama apmeklētājus.

Svētdiena, 1.aprīlis

– Krāsaini svinēt svētkus būs no pulksten 12 koncertestrādē “Pūt, vējiņi!” kopā ar iemīļotajiem LTV bērnu raidījuma “Kas te? Es te?” varoņiem Lupi un Konstantīnu. Nepatīkamo laika prognožu dēļ pasākums nenotiks Jūrmalas parkā. Tas pārcelts uz koncertestrādi “Pūt, vējiņi”, kur pasākums varēs noritēt, kā plānots.

Tur varēs krāsot olas, darboties dažādās saulgriežu darbnīcās, modināt pavasari ar tautasdziesmām, dejām un rotaļām. Radoši darboties varēs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas lietišķās mākslas studijas Darbnīcās ikvienam būs iespēja krāsot olas, no dažādiem materiāliem izgatavot Lieldienu cāļus, zaķus, Lieldienu dekorus, olu ligzdiņas un pavasaru ziedu groziņus. Lieldienu prieku radīs dažādi Liepājas deju kolektīvi, folkloras kopas, vokālie ansambļi, radošās apvienības “Krāsu Karuselis” zaķi un vistas, kā arī vizināšanās zirga pajūgā un ponija mugurā.

Pulksten 13 Aizputes sporta centrā “Lejaskurzeme” norisināsies pasākums “Oliņ boliņ Lieldieniņ!”. 

Pirmdiena, 2.aprīlis

Pulksten 11 pie Nīcas novada domes sāksies ”Oliņ boliņ svētku” aktivitātes. Būs iespēja vizināties ar ponijiem un zirgu, laist ar vēju lielos burbuļus un iepirkties tirdziņā. Aktīvā Nīcas Jauniešu centra komanda aicinās iesaistīties dažādās atrakcijās, kā arī piedāvās nobaudīt svētku zupu. Pasākumā noslēgumā  – no pulksten 13 līdz 14 ekstrēmā velo komanda ”Greentrials” rādīs šovu, piedāvājot dažādus riteņbraucēju trikus. Kā jau Lieldienās pieklājas, daudz kas šajos svētkos būs apaļš.

Pulksten 12 aktivitātes norisināsies arī Cīravas Alus dārzā un Kazdangas kultūras centrā.

Iepazīsties ar informāciju par Lieldienu dievkalpojumiem Liepājā un novados.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz