Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ietekmes uz vidi novērtējums nobremzē būnu izveidi

Ietekmes uz vidi novērtējums nobremzē būnu izveidi
Foto: Ģirts Gertsons
16.08.2018 13:01

liepajniekiem.lv

Liepājas pilsētas domes deputāti šodien, 16.augustā, notikušajā Liepājas pilsētas domes sēdē akceptēja pludmales un piekrastes teritorijas labiekārtošanu, ievērojot veiktā ietekmes uz vidi novērtējuma norādījumus, portāls uzzināja domes sēdē.

Pieņemtais lēmums paredz, ka pirms katras paredzētās darbības īstenošanas, jāsaņem Valsts vides dienesta Liepājas reģionālās vides pārvaldes izdoti tehniskie noteikumi, kur nosakāmas konkrētas katram objektam un vietai atbilstošas vides aizsardzības prasības.

Taču nav akceptēts izbūvēt mazās būnas un gabionus (akmens veidojumus krasta stiprināšanai). 

Kā skaidro Liepājas domes Vides nodaļas vadītāja Dace Liepniece, ietekmes uz vidi novērtējuma procedūra saskaņā ar Vides pārraudzības valsts biroja (VPVB) lēmumu veikta, lai turpmāk pašvaldība varētu secīgi un plānveidīgi īstenot tematiskajā plānojumā paredzēto pasākumu īstenošanu, ievērojot visus VPVB izvirzītos nosacījumus un ņemot vērā tai pieejamo finanšu resursu apjomu un noteiktās prioritātes.

”Akceptēts ir viss, izņemot Ziemeļu pludmales stiprināšanu ar neliela izmēra būnām,” D.Liepniece skaidro: ”Tas atzīts par risinājumu īsam laika posmam, tādēļ jāmeklē cits risinājums, kas būtu ilglaicīgāks, piemēram, krasta piebarošanu.”

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, rezumējot, kādas iespējas paver šis lēmums, uzsvēra: ”Latvijā šis pirmais tik vērienīgais novērtējums uz vidi, kas veikts. Un pirmā prioritāte ir sausās tualetes kāpu zonā aizstāt ar modernākām. Jo pirmo reizi valsts institūcijas ar mums ir vienisprātis, ka arī kāpās var ievilkt kanalizāciju un ūdensvadu.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz