Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mājās palikt nedrīkst

Mājās palikt nedrīkst
Foto: Egons Zīverts
05.10.2018 07:15

"Kurzemes Vārds"

“Rinda bija ļoti liela, cauri visai galerijai, līdz pat garderobei,” – tā par pirmo dienu, kad vēlētāji 13. Saeimas vēlēšanās varēja nodot balsi glabāšanā, pastāstīja Liepājas Latviešu biedrības namā izvietotā 232. vēlēšanu iecirkņa priekšsēdētāja Zane Gāliņa.

Balsi glabāšanā var nodot, sākot no trešdienas līdz šodienai, no pulksten 10 līdz 16. Liepājā to iespējams darīt divās vietās ­– 224. vēlēšanu iecirknī Ventspils ielā 51 un 232. iecirknī, kas izvietots Liepājas Latviešu biedrības namā.

3. oktobrī Liepājā glabāšanā nodotas 202 balsis, no tām 159 biedrības namā. “Tas, ka vēlētāji sanāca visi reizē, mūs pārsteidza,” pastāsta Z. Gāliņa. Tomēr nekādu starpgadījumu balsošanas pirmajā dienā nav bijis. Kāds atnācis tikai ar personas apliecību (eID), bez vēlētāja apliecības, cits ar pasi, taču paudis bažas, ka viņam nav vēlētāja apliecības (vēlētāja apliecība nepieciešama tikai tiem vēlētājiem, kuriem nav Latvijas pilsoņa pases).

“Protams, cilvēkiem ir arī neizpratne par divām aploksnēm. Taču viena ir reģistrācijas aploksne gadījumā, ja vēlētājs vēlēšanu dienā nolems savu balsi mainīt,” klāsta 232. vēlēšanu iecirkņa priekšsēdētāja.

Vakar rīta pusē “Kurzemes Vārds” biedrības namā novēroja, ka laiku pa laikam kāds ierodas nodot savu balsi glabāšanā, taču nekādas rindas vai drūzmas neveidojās.

“Sestdien man ir jāstrādā. Taču vēlēt noteikti ir jānāk,” pastāsta Ivars Bendrats. Viņš visās vēlēšanās izvēlas balsot par vienu un to pašu politisko spēku, šoreiz dodot priekšroku jauniem kandidātiem sarakstā. “Tāpēc, ka nav tik pazīstami. Ir jaunas sejas, jauni cilvēki – vajadzētu paskatīties, kas tur sanāks.”

Arī biedrības namā sastaptajai Skaidrītei Gūtmanei rīt nebūšot iespēju apmeklēt iecirkni, tāpēc savu balsi viņa glabāšanā nodeva jau vakar. Viņa vēlēt nākusi ar skaidru pārliecību, kādu politisko spēku atbalstīt. “Man ir svarīgi, lai šis politiskais spēks būtu pārstāvēts Saeimā, bet nu … ticības nav,” viņa nosaka.

Kopumā trešdien un ceturtdien mūsu pilsētā balsi glabāšanā nodevuši 445 vēlētāji jeb 0,98 procenti no balsstiesīgo skaita Liepājā.

Atgādinām, ka rīt vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no pulksten 7 līdz 20. Balsot iespējams jebkurā iecirknī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz