Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ģērbtuvēm vēl gaida mēbeles

Ģērbtuvēm vēl gaida mēbeles
Foto: Egons Zīverts
02.01.2019 07:12

"Kurzemes Vārds"

Stadiona ”Daugava” ģērbtuvju un administrācijas ēkas pārbūve ir pabeigta. Tomēr sportisti to vēl nevarēs lietot mēnesi vai pat ilgāk, jo telpās vēl trūkst aprīkojuma. Māja 20. decembrī ir nodota ekspluatācijā.

”Zviedru mēbeles daļēji ir piegādātas, bet daļa joprojām top Zviedrijā,” pastāstīja ēkas saimnieks, SIA ”OC Liepāja” valdes loceklis Raivo Špaks, izrādot ”Kurzemes Vārdam” atjaunotās garderobes.

Mājas pirmajā stāvā izveidotas piecas ģērbtuvju telpas tā, ka tās visas vienlaikus varētu lietot 100 līdz 120 sportistu, galvenie lietotāji šeit būs Futbola skolas audzēkņi. Tiesa gan, R. Špaks atzīst – 120 audzēkņiem reizē te gan būtu jau stipri šauri. Divas telpas būs ērtākas – tajās sportisti varēs izmantot garderobes skapīšus, katrā pa 21. Divās citās paredzēts, ka varētu vienlaikus ģērbties pat līdz 30 sportistiem, šeit apģērbs būs jāatstāj uz pakaramā āķiem, un piektajā garderobē būs vieta 20 sportistiem. Katrai garderobes telpai izbūvētas trīs dušas vietas un viena tualete. Ēkas pirmais stāvs ir pielāgots cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Telpu aprīkojumu ”OC Liepāja” gādā par saviem līdzekļiem, tam paredzēti apmēram 15 tūkstoši eiro.

Paredzētas arī telpas atsevišķi futbola un vieglatlētikas treneriem. Šeit būs radīti civilizēti apstākļi stadiona darbiniekiem, kopā sešiem, kuriem arī turpmāk te būs vieta gan, kur pārģērbties un nomazgāties, gan būs arī pašiem sava sarunu, sapulču vai semināru telpa, kuru varētu izmantot arī par improvizētu virtuvīti. Savukārt uz ēkas otro stāvu gatavojas pārcelties pilsētas stadionu apsaimniekotājas – SIA ”OC Liepāja” administrācija, kas pašlaik mitinās Liepājas olimpiskajā centrā.

Jau vēstīts, ka sportistu ģērbtuvju ēka atjaunota, īstenojot energoefektivitātes paaugstināšanas projektu, tostarp 176338 eiro tam piešķirti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda. Savukārt būvniecības kopējās izmaksas sasniegušas 416 841,03 euro – informē pilsētas būvvaldes pārstāvis Aigars Štāls.

SIA ”Liepājas celtnieks” būvdarbus bija sākusi 2017. gada 11. novembrī, bet tos pabeidza šī gada 26. novembrī. Būvdarbi ieilguši par apmēram pusgadu. Pēc pašvaldības Attīstības pārvaldes vadītāja Mārtiņa Ābola vārdiem, tas noticis ”objektīvu iemeslu dēļ, kādi ir būvniecības procesos”, tostarp arī bijis jāizsludina iepriekš neparedzēts iepirkums fasādes atjaunošanas darbiem. Iepriekš R. Špaks agrāko situāciju ēkā raksturoja ar vārdiem ”apstākļi necilvēciski, grīdas izpuvušas, apmetums no sienām krita nost, īstenībā bija pēdējais laiks kaut ko darīt.” Ēka sākotnēji bijusi būvēta lietošanai vasarā un kalpojusi par paviljonu sacensību tiesnešiem. Padomju laikos pamazām tai pielipinātas piebūves, mājā izvietotas garderobes. Savukārt vēl pirms gada, kad tikko sākti būvdarbi, vēl nebija plānots, ka ēkā nākotnē izvietosies arī ”OC Liepāja” vadība. Taču laika gaitā šāds lēmums pieņemts, lai stadionu apsaimniekotāji būtu tuvāk saviem pārraugāmajiem objektiem.

Izrādot jaunās telpas, kurās vairs nav ne miņas no mitrām telpām raksturīgā pelējuma aromāta, kāds šeit valdīja agrāk, R. Špaks neslēpa – lai gan ir gandarījums, ka ir atjaunotas telpas, tomēr jau tagad ir arī redzams, ko ar laiku nāksies uzlabot, lai radītu vēl labākus apstākļus gan darbiniekiem, gan sportistiem. Viņš arī atzina, ka projekts kopumā ir dārgs: ”Ja jūs uzdodat jautājumu, vai par to naudu nevarēja uzbūvēt divas jaunas mājas, es teiktu, ka jā. Bet tad nebūtu apgūta Eiropas nauda.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz