Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Leģendārais “Argentīnas” ātrumposms atgriezīsies rallijā “Kurzeme 2009”

Leģendārais “Argentīnas” ātrumposms atgriezīsies rallijā “Kurzeme 2009”
06.08.2009 14:40

Atslēgvārdi

Latvijas autorallija čempionāta piektajā posmā – rallijā “Kurzeme 2009” – atgriezīsies leģendārais ātrumposms “Argentīna”, kas savulaik bija ļoti populārs rallija fanu vidū un pulcēja lielas skatītāju masas, informēja rallija “Kurzeme 2009” organizatori.

Pagājušās nedēļas nogalē Liepājā populārais autosportists Viktors Ļebedevs testa režīmā veica rallija “Kurzeme 2009” trasē iekļauto pilsētas posmu. Lai gan šis ātrumposms atrodas Liepājas pilsētā, lielākā daļa tā seguma ir grants. Trasē iekļauti ļoti interesanti un pilsētas posmiem neierasti elementi – metoši tramplīni un ūdens brasls.

“Trase ir ļoti interesanta. Ja salīdzina ar citiem pilsētas ātrumposmiem, kurus esmu braucis, šis ir īpašs,” atzina Ļebedevs. “Trase ir ātra – daudz interesantu un sarežģītu pagriezienu, tramplīnu. Īpaši interesants ir brasls. Man patīk.”

Pēdējo reizi šāds elements rallija trasēs bija iekļauts 2003.gadā rallijā “Sigulda”. Ātrumposms ar nosaukumu “Argentīna” bija ļoti populārs rallija fanu vidū un pulcēja lielas skatītāju masas. Diemžēl līdz ar rallija “Sigulda” izzušanu pazuda arī šis posms.

Tā kā lielākā daļa trases ved pa grants seguma ceļiem, šis ātrumposms dalībniekiem neradīs papildu izmaksas riepu izvēles dēļ, jo tā veikšanai vispiemērotākās būs jau lietotas grants, nevis jaunas asfaltam paredzētas rallija riepas.

Rallijā “Kurzeme 2009” sportistiem ūdens brasls būs jāšķērso divas reizes. Divus kilometrus garajam ātrumposmam ar nosaukumu “Liepāja” startu dos 29.augustā plkst.17:18 un 17:39. Sportisti trasē dosies pēc rāvējslēdzēja principa.

Pirmie sacensību dalībnieki trasē dosies jau ap plkst.16, kad startu dos “historical” un “road” klases dalībniekiem. Dalībai “road” klasē var pieteikties ikviens, kuram ir ielas automobilis, vadītāja apliecība un ķivere. Šajā ieskaites grupā par uzvarētāju kļūst nevis ātrākais, bet precīzākais. Turklāt, lai popularizētu šo klasi, ir izveidota ieskaites grupa iesācējiem, kuri šajās sacīkstēs varēs cīnīties par “Debijas kausu”.

Rallijreida čempionāta dalībnieki, kuri rallijā “Kurzeme 2009” startē ar apvidus automobiļiem, pilsētas ātrumposmu veiks tikai vienu reizi. Pēc tam viņi dosies uz speciāli izveidotu džipu trasi netālu no Krūtes, lai veiktu divus bezceļa jeb prologa posmus.

Rallijs “Kurzeme 2009” turpināsies svētdien, 30.augustā, ar klasiskajiem grants ātrumposmiem Liepājas rajonā. Sacensību otrā apļa starts plānots plkst.9. Kopumā sportistiem svētdien būs jāveic astoņi ātrumposmi. Savukārt skatītāji no visiem desmit rallija ātrumposmiem bez steigas spēs apmeklēt septiņus posmus.

Biļetes uz rallija ātrumposmiem jau šobrīd ir iespējams iegādāties “Biļešu servisa” kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz