Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Putru sāk maisīt no jauna

Putru sāk maisīt no jauna
Foto: Egons Zīverts
02.05.2019 07:03

"Kurzemes Vārds"

Nīcas novada dome ārkārtas sēdē vakar pieņēma lēmumu no jauna uzsākt administratīvo procesu jautājumā par domes 2014. gada 13. janvāra lēmumu, ar kuru bija jānovērš nelikumīga būvniecība. Kā skaidroja domes Juridiskās nodaļas vadītāja Linda Zvaigznekalne, “sākam no jauna un nezinām, ar ko tas beigsies”. Lēmuma projekts jāsagatavo uz jūnija domes sēdi.

Toreizējais domes lēmums, kas pieprasīja nojaukt žogu īpašumā “Virsāji” Pērkonē, esot kļuvis neapstrīdams, tas ir, piespiedu izpildes termiņš esot beidzies. Tagad ir pēc būtības jārisina faktiskā situācija,” deputātus informēja L. Zvaigznekalne. Administratīvais process ir jāsāk no jauna, pamatojoties uz “Administratīvā procesa likumu”. Par šo lēmumu nobalsoja seši deputāti, atturējās Laura Pakule-Krūče (“Doma. Daba. Darbs”) un Renārs Latvens (LRA). Deputāti vienojās aicināt kopā apkārtējo zemju īpašniekus – kaimiņus, kuriem ir konflikts par servitūta ceļu un pie tā uzbūvēto žogu.

Pirms domes sēdes apvienotajā komitejā Nīcas novada domes priekšsēdētājs Agris Petermanis atsaucās uz Valsts zemes dienesta izziņu, pēc kuras ceļam jāatrodas citur, bet detālplānojuma shēma rāda, ka tas ir aizvirzījies prom: “Šobrīd patiesībā problēma ir kaimiņu strīds – nepareizi iebrauktais ceļš. Tur ir putra.” “Ja arī ceļu noliek tur, kur tam jābūt, ir vietas, kur žogs tāpat neatbildīs būvnormatīviem,” iebilda R. Latvens. L. Zvaigznekalne teica, ka viss ir sākams no jauna, aptaujājot iesaistītās puses, prasot būvinspektora atkārtotu atzinumu un izvērtējumu.

Vairāki deputāti interesējās, kāpēc par šo jautājumu runā tikai tagad, kad pagājuši pieci gadi, nepildot domes lēmumu un Administratīvās rajona tiesas lēmumus. A. Petermanis atsaucās uz “Virsāju” īpašnieka Viktora Hvostova lūgumu atlikt tiesas lēmuma izpildi līdz servitūta jautājumu sakārtošanai: “Es paļāvos uz Hvostova kunga rakstīto, ka viņš risinās jautājumu par servitūta pārcelšanu.” L. Pakule-Krūče vaicāja, vai dome šobrīd lemjot VARAM ministra iespaidā, uz ko priekšsēdētājs atbildēja, ka ministrs esot “aktualizējis jautājumu”.

“Kurzemes Vārds” jau rakstīja, ka VARAM ministrs Juris Pūce pieprasīja A. Petermanim sniegt paskaidrojumus par Administratīvās rajona tiesas lēmumu nepildīšanu. Nīcas novada domes priekšsēdētājs atbildi ministram esot sniedzis. Kāda tā ir, A. Petermanis neatklāja. J. Pūcem nosūtītās vēstules saturs nav darīts zināms arī deputātiem.

Otrs jautājums ārkārtas domes sēdē bija apstiprināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifu un maksu Nīcas novada daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem pēc atkritumu apjoma, kas sadalīts uz iedzīvotāju skaitu. Par nobalsoja tikai A. Petermanis, lēmumprojekts jau atkārtoti tika noraidīts. Saskaņā ar iepirkuma rezultātu un līgumu ar tajā uzvarējušo SIA “Clean R”, ko parakstījis A. Petermanis, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas jaunais tarifs ir 20,66 centi kubikmetrā (bez PVN), tas stājas spēkā 15. maijā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz