Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jāiegulda laiks, sviedri un asaras

Jāiegulda laiks, sviedri un asaras
Foto: Ģirts Gertsons
12.07.2019 07:12

"Kurzemes Vārds"/LETA

Šonedēļ Liepājā norisinās basketbola nometne, kas ir nosaukta savulaik mūsu pilsētas vīriešu basketbola komandā spēlējušā Latvijas izlases līdera Jāņa Timmas vārdā. Vakar šajā nometnē viesojās pazīstamais basketbolists Dāvis Bertāns, kurš trim desmitiem jauno sportistu pastāstīja par savu ceļu no dzimtās Rūjienas līdz Sanantonio un Vašingtonai.

Gandarījumu par notikušo pasākumu pauda arī pats idejas autors un rīkotājs Timma. “Emocijas pēc nometnes ir fantastiskas! Šādas nometnes rīkošana sniedz patiesu prieku un baudu – atmaksājas treneru un visa personāla ieguldītais darbs. Jauno spēlētāju acīs varēja redzēt, ka viņiem iedegas liesmiņa un to, ka viņi grib sevi pierādīt, mācīties un saprast lietas, kuras pirms tam tik labi nezināja,” par gūtajām sajūtām nometnē teica basketbolists.

Jānis Timma pastāstīja, ka viņam bieži jautā, kā var pieteikties viņa rīkotajai nometnei, un atklāja, ka viņam ir uzticamu treneru korpuss, kas atlasa jaunos basketbolistus: “Izvēlamies spēlētājus, kuriem ir azarts, kuri sevi nākotnē redz lielajā basketbolā. Man ir prieks strādāt ar tādiem spēlētājiem, kuri tevī ieklausās, uzdod jautājumus, interesējas par to, kam gāju cauri es un mani viesi. Ir patīkami strādāt ar bērniem, kas nāk un dara. Viņi no tā iegūst, un es ceru, ka tas viņiem nākotnē palīdzēs kļūt par labākiem spēlētājiem un labākiem cilvēkiem.”

Nometnē piedalījās 28 jaunie basketbolisti no visas Latvijas, kuriem dalība bija bezmaksas. Katrā no trim dienām treniņos tika iesaistīti treneri, strādājot pie dažādiem basketbola spēles aspektiem. Tās laikā treniņus vadīja Raimonds Feldmanis, Artūrs Štālbergs, Kristaps Zeids, Raitis Timma, Valdis Razumovskis un Gatis Jahovičs. Tāpat atsevišķus uzdevumus vadīja Timma.

Eirolīgas kluba “Khimki” uzbrucējs arī pauž, ka nometnes trīs dienu laikā īsti nevar iemācīt labāk mest pa grozu vai labāk driblēt, bet var pastāstīt par dažādām niansēm, ieteikt kaut ko derīgu ikdienai, apspriest kaut kādas nianses, ar ko jaunieši ir saskārušies vai kas ir sagaidāms viņu turpmākajā karjerā.

Uz jautājumu par to, kāda nozīme J. Timmas karjerā bija Liepājas posmam, spēlētājs atbildēja: “Tā man bija laba sezona. Mani trenēja Agris Galvanovskis, Artūrs Štālbergs un Kaspars Mājenieks. Viņi man uzticējās, deva man spēles laiku. Es no tā daudz ieguvu. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc nometne notiek šeit, – šī pilsēta man ir devusi kaut ko nozīmīgu manā basketbolista karjerā, un es gribu kaut ko dot atpakaļ. Man liekas, ka tas ir tikai normāli.”

Timmas dzimtā pilsēta ir Krāslava, Dāvis Bertāns nāk no Rūjienas, un tikpat labs piemērs par to, ka no nelielas pilsētiņas var aizkļūt līdz pasaules megapolēm, ir mūsu pašu Kristaps Porziņģis. Kādas īpašības sportistiem ir nepieciešamas, lai tas izdotos? “Man liekas, ka ir vajadzīgs gribasspēks, raksturs, cīņasspars. Tev nekad dzīvē uzreiz nesanāks tas, kam tu pieķeries. Ir jāiegulda laiks, sviedri, asaras, asinis. Ir jābūt raksturam, ir jābūt pacietīgam, ir jāstrādā un ir jātic sev. Es nāku no laukiem, Dāvis nāk no laukiem. Nākot no turienes, cilvēkiem katru mirkli ir sevi jāpierāda. Tev aiz muguras nestāv ietekmīgu draugu bari, tu esi viens. Tu nedrīksti padoties, un tev ir sevi jāpierāda jebkurā mirklī.”

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 12.jūlija numurā.

#kvards-20190712-03#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz