Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nīderlandes tūristiem piedāvās iepazīt Liepāju

Nīderlandes tūristiem piedāvās iepazīt Liepāju
Foto: Egons Zīverts
15.08.2019 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra šovasar uzsākusi astoņu Latvijas EDEN jeb Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu kampaņu Nīderlandē. Viens no šiem galamērķiem ir arī Liepāja, kuras vārdu popularizēs gan pašmāju, gan Nīderlandes digitālajos medijos.

Plānots, ka jau šonedēļ Liepājas vārds būs lasāms vienā no populārākajiem Nīderlandes medijiem “nrcmedia.nl”, pastāsta LIAA pārstāve Ainita Kamša. Rudenī kampaņa sāksies arī Latvijā, bet tās noslēgumā Nīderlandē taps brošūra par galamērķiem Latvijā.

Nīderlandes tūristiem piedāvās iepazīt tos Latvijas tūrisma galamērķus, kuri iepriekšējos gados ir uzvarējuši Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu konkursā. Mūsu pilsēta tajā laurus plūca 2013. gadā, kad konkursa tēma bija “Pieejams tūrisms”.

Pēc aptaujas datiem 82 procenti jeb 13 miljoni Nīderlandes iedzīvotāju vismaz reizi gadā dodas ceļot, izvēloties īslaicīgu 2–7 dienu ilgu atpūtu. Nīderlandiešu ceļotāju interešu lokā ir kultūras tūrisms, pārgājieni, velobraucieni un atpūta dabā. Latvijas sniegtās iespējas nodrošinās nīderlandiešu tūristu vēlmēm atbilstošu piedāvājumu un kampaņas ietvaros, galvenokārt, tiks uzrunāti tūristi, kuri ceļo ar auto un kemperiem, tādā veidā aicinot apceļot Latvijas reģionus un apmeklēt tūrisma objektus ārpus pilsētām, skaidro LIAA.

Projektu “Eiropas izcilākie tūrisma galamērķi”, kas starptautiski atpazīstams abreviatūrā EDEN (European Destinations of Excellence), 2006. gadā nodibinājusi Eiropas Komisija. Tā pamatā ir ideja par Eiropā mazāk zināmu, bet saistošu un kvalitatīvu tūrisma galamērķu popularizēšanu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz