Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kā saņemt pasta sūtījumu?

Kā saņemt pasta sūtījumu?
11.10.2009 07:03

Atslēgvārdi

Liepājniece Irēna (vārds mainīts) nesapratnē plāta rokas: ko man darīt? Viņas dēlam, kurš dzīvo un strādā tālu ziemeļos Norvēģijā, no ASV pienācis sūtījums.

Vīrietis pats no tālās ziemeļzemes pašlaik un arī tuvākajā laikā atbraukt nevar, taču māte viņa sūtījumu nekādi izņemt nevar. Arī 12. pasta nodaļā, kur atrodas šis sūtījums, reālu risinājumu piedāvāt nevar. Taču jārēķinās, ka laikā, kad tik daudz cilvēku dodas uz ārzemēm strādāt, līdzīgas situācijas gadījumu var rasties ne vienam vien.

Pasta nodaļā risinājumus neatrod

Vīrieša māte ir sašutusi un izmisusi vienlaikus. Viņa zina, kas ir tajā sūtījumā un cik svarīgs tas ir viņas dēlam, kurš pašlaik  strādā Norvēģijā. “Tie ir ļoti svarīgi dokumenti, kurus viņš ļoti gaida,” saka Irēna. Tā kā vīrietis strādā un tuvākajā laikā atvaļinājums viņam nav paredzēts, ir skaidrs, ka viņš pats nevar atbraukt uz dzimto pilsētu, lai savāktu šo sūtījumu, tāpēc māte mēģināja to izdarīt viņa vietā. “Es izstāstīju situāciju un aiznesu uz pasta nodaļu viņa dzimšanas apliecību un citus dokumentus, lai pierādītu, ka neesmu nekāda svešiniece, bet māte, un lūdzu, lai man izsniedz sūtījumu,” stāsta Irēna. “Taču nekā – likums to neatļaujot, un viss!” Viņa lūgusi, lai pastā dod kādu citu padomu, kā rīkoties, taču tur nekāds risinājums neesot piedāvāts – tikai un vienīgi vīrietim pašam jāierodas pēc sūtījuma.

Sazinoties ar 12. pasta nodaļas vadītāju Silviju Vižlu, redakcija noskaidroja, ka viena iespēja tomēr ir – sazināties ar sūtītāju, lai tas pa faksu atsūta atļauju, ka sūtījumu var izņemt māte. Irēna smejas: pirmkārt, es nezinu, kur šādu pieprasījumu sūtīt, otrkārt, tie ir oficiāli dokumenti un nedomāju, ka ASV kāds šādu prasību sapratīs. Redakcija ierosināja – varbūt Irēna var doties pie nodaļas vadītājas un abas pārformēt sūtījumu uz Norvēģiju, uz adresi, kur dzīvo vīrietis, lai viņš tur izņemtu savu sūtījumu. Tomēr nekas neizdevās – Irēnai pasta nodaļā atbildēja, ka arī tas neesot iespējams.

Vajadzīga pilnvara

Lai palīdzētu Irēnai un viņas dēlam, kā arī rēķinoties ar to, ka nākotnē līdzīgā situācijā var nonākt daudzi citi liepājnieki, kam radinieki strādā ārzemēs, redakcija sazinājās ar “Latvijas pasta” sabiedrisko attiecību speciālisti Agiju Tēraudu. Viņa atbildēja, ka, ievērojot “Pasta noteikumus” un aizsargājot adresāta intereses, pasta nodaļu darbinieki nedrīkst izsniegt sūtījumu trešajai personai, ja vien adresāts nav izsniedzis notariāli apstiprinātu pilnvaru. Šajā gadījumā klienta mātei šādas pilnvaras nav. “Taču mūsu darbinieki ir sazinājušies ar klienta māti un esam vienojušies, ka vīrietis pa faksu atsūtīs pieprasījumu pāradresēt sūtījumu uz klienta adresi Norvēģijā,” sacīja A. Tērauda. “Kad saņemsim šo apstiprinājumu no klienta, tad varēsim rīkoties tālāk.”

Kristīne Pastore,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz