Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

75 gadi fotogrāfijās un avīžu izgriezumos

75 gadi fotogrāfijās un avīžu izgriezumos
17.10.2009 07:04

Liepājas Latviešu biedrības nams šogad atzīmē savas pastāvēšanas 75. gadskārtu. Par godu tai ir atklāta vēsturisko rakstu un fotogrāfiju izstāde “Mirkļa ceļā”.

Latviešu biedrības nama apmeklētājiem ir iespēja apskatīt glītos rāmīšos ievietotas gan dažādos laikos tapušas krāsainas un melnbaltas fotogrāfijas, gan izgriezumus no laikrakstiem, kuros vēstīts par kādu svarīgu notikumu pilsētas sirdī esošajā ēkā. Izstādes materiālus vācis gan Latviešu biedrības nama kolektīvs, gan aicināti dot liecības par 75 gados ēkā piedzīvotā citi cilvēki. “Mēs aicinājām fotogrāfijas ziedot arī amatierkolektīvu dalībniekus. Daudzi šeit gadiem ir nākuši uz nodarbībām, un biedrības nams ir bijis viņu otrās mājas,” stāsta V. Hartmane.

Izstādē redzamas attēlos iemūžinātas augstas amatpersonas, kā arī citas izcilas personības, kuru vairs nav mūsu vidū. Līdzās fotogrāfijām vietu atraduši vēl pavisam jauni uzņēmumi – nesen notika foto sesija fotogrāfa Ziedoņa Safronova vadībā. Šai sērijai dots nosaukums “Biedrības nama divas puses”. “Mēs vēlamies parādīt Latviešu biedrības nama divas sejas. Ēkas fasāde no Rožu laukuma puses jau ir piedzīvojusi renovāciju, tāpēc viena nama puse izskatās ļoti aristokrātiska un prestiža. Bet nama pagalma pusē vēl ir saglabājusies vecā aura, agrākais izskats, ko nevajadzētu pazaudēt arī tad, kad biedrības nams būs izremontēts. Nama vecie logi, durvis un apdrupusī fasāde ir liecība trīsdesmito gadu amatnieku un namdaru cunftes darinājumiem. Tie jāsaglabā pēc iespējas oriģinālā veidā,” uzskata V. Hartmane.

Izstādes materiālus izkārtojušas mākslinieces Astra Dzērve un Valda Timbra, bet izstādi pārrauga Latviešu biedrības nama projektu vadītāja Madara Pūķe.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Cilvēki ar interesi apskata, ko Liepājas Latviešu biedrības nams piedzīvojis 75 gadu laikā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz