Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atjaunos muižas krāsni

Atjaunos muižas krāsni
20.08.2006 19:24

0

Atslēgvārdi

Vienīgie kultūras pieminekļi Liepājas rajonā, kas šogad saņēmuši Kultūras pieminekļu izpētes, glābšanas un restaurācijas programmas atbalstu, ir Apriķu muiža un koka nams Aizputē, Kuldīgas ielā 26. “Tā kā Kultūras pieminekļu izpētes, glābšanas un restaurācijas programmai piešķirtais finansējums ir daudz mazāks, nekā būtu nepieciešams, izskatot iesniegtos pieteikumus, tika izvērtēta to atbilstība programmas administrēšanas dokumentā noteiktajām prasībām, veicamo darbu aktualitāte un to atbilstība pieminekļu aizsardzības prasībām.

Finansējums netika piešķirts objektiem, kuriem nebija nokārtotas saistības par iepriekšējo periodu,” norāda Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvji. Kopējais atbalsta lielums ir vairāk nekā 256 tūkstoši latu.
Aizputes pilsētas vēsturiskajā centrā par 346 latiem ēkai Kuldīgas ielā 26, kas ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, varēs restaurēt ārdurvis, bet 1000 latu piešķirti valsts nozīmes kultūras pieminekļa – Apriķu muižas dzīvojamās ēkas restaurācijas darbiem. Lažas Pagasta padomes priekšsēdētāja Māra Vētra pastāstīja, ka nauda vēl nav izlietota, jo sākotnēji tā bija plānota ēkas fasādes atjaunošanai, taču tagad nolemts atjaunot senu krāsni namā izvietotajā Apriķu Novadpētniecības muzejā. “Katrā ziņā esam ķērušies pie muižas sakārtošanas darbiem un tos turpinām, cik nu ir mūsu spēkos, meklējot katru naudas piesaistes veidu,” stāsta M.Vētra. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz