Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jēkabsone-Žogota ģenerālsekretāra amatam izvirza Štālbergu

Jēkabsone-Žogota ģenerālsekretāra amatam izvirza Štālbergu
Foto: Ģirts Ozoliņš
06.01.2020 10:15

sportacentrs.com

Anete Jēkabsone-Žogota uzskata Artūru Štālbergu par piemērotāko kandidātu Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretāra amatam, pirmdien, 6. janvārī, informēja LBS prezidenta amata kandidāte. Prezidenta un padomes vēlēšanas notiks 21. janvārī.

LBS valde 2019. gada 6. jūnijā apstiprināja Štālbergu par Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžeri. Liepājnieks pārtrauca trenera darbu, taču turpina veikt biedrības ”Liepājas Basketbols” valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Liepājas 1. vidusskolas absolvents 2003. gadā devās uz ASV, kur divus gadus pārstāvēja NJCAA komandu ”Cowley College Tigers”. Pēc diviem gadiem junioru koledžā Štālbergs pievienojās NCAA pirmās divīzijas komandai ”Evansville Purple Aces” un sacentās ”Missouri Valley” līgā, kā arī studēja politikas zinātni.

Pabeidzis studijas, Štālbergs divas sezonas nospēlēja ”Liepājas lauvu” rindās (2007-2009), bet trešajā gadā pārstāvēja ”VEF Rīga”. Galvaspilsētas kluba sastāvā spēka uzbrucējs aizvadīja 21 spēli, vidēji 17:20 minūtēs gūstot 4,6 punktus un izcīnot 2,2 atlēkušās bumbas.

Štālbergs 15 spēlēs pārstāvēja Latvijas valstsvienību, tostarp piedalījās 2009. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā. Pirms tam viņš aizvadīja 27 spēles, pārstāvot Latvijas U18, U20 un U23 izlases.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Štālbergs deviņus gadus nostrādāja kā treneris. Sākumā viņš divas sezonas bija Agra Galvanovska asistents Liepājā, palīdzot Vēju pilsētas komandai izcīnīt divas bronzas medaļas (2011, 2012). Dueta sadarbība turpinājās Ukrainas klubā ”Mykolaiv”.

No 2014. līdz 2016. gadam Štālbergs bija Ainara Bagatska palīgs Krievijas komandā ”Nizhny Novgorod”, bet turpinājumā viņš vienu gadu veica Augšvolgas kluba galvenā trenera pienākumus. Sekoja viena sezona Lietuvas klubā Panevežas ”Lietkabelis”.

Štālbergs kopā ar domubiedru Normundu Atvaru 2018. gada 8. martā reģistrēja biedrību ”Liepājas basketbols”. Jaunā biedrība preses konferencē 14. maijā paziņoja par mērķi izveidot konkurētspējīgu basketbola piramīdu no Liepājas basketbola audzēkņiem.

Štālbergs kļuva par biedrības valdes priekšsēdētāju un Liepājas vīriešu komandas galveno treneri. Vienu gadu vēlāk LBS valde uzaicināja viņu kļūt par vīriešu valstsvienības ģenerālmenedžeri. Nākamajā dienā pēc apstiprināšanas Štālbergs pavēstīja, ka neplāno turpināt trenera darbu.

Lielākais panākums – 2013. gadā viņa vadītā Latvijas jaunatnes izlase pirmo reizi sasniedza Eiropas U20 čempionāta finālu, kurā zaudēja Itālijai. Štālbergs pēc sudraba finiša Tallinā tika nosaukts par gada treneri, kā arī kļuva par valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska palīgu.

Štālbergs 2014. gada 7. oktobrī reģistrēja jauno basketbola attīstības programmu ”Triple Double”, bet, sākot no 2016. gada, rīkoja vasaras nometnes jauniešiem. Programmā iekļautie principi tika realizēti viņa darbā Liepājā.

LBS prezidenta amata kandidāts Raimonds Vējonis 2019. gada 29. decembrī sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka ievēlēšanas gadījumā savu komandu plāno veidot pēc vēlēšanām. Trešais kandidāts – Kaspars Cipruss – vēl nav informējis par tālākajiem nodomiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz