Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Porziņģim lielākais spēles laiks karjerā un 34 punkti “Mavericks” uzvarā

Porziņģim lielākais spēles laiks karjerā un 34 punkti “Mavericks” uzvarā
Foto: AP/Scanpix
05.03.2020 07:55

sportacentrs.com

Atslēgvārdi

Nacionālajā basketbola asociācijā Dalasas ”Mavericks” saspringtā spēles izskaņā ar 127:123 papildaikā pārspēja Ņūorleānas ”Pelicans”, un rezultatīvākais Dalasas sastāvā bija latviešu uzbrucējs Kristaps Porziņģis, kurš kopā ar vācieti Maksimiliānu Kleberu sarīkoja bloku šovu, divatā izceļoties ar desmit bloķētiem metieniem.

Kristaps Porziņģis šonakt nospēlēja 45 minūtes, kas ir viņa lielākais rādītājs ne tikai šosezon, bet visā NBA karjerā. Viņš izcēlās ar 34 gūtiem punktiem (1p. 3/3, 2p. 11/19, 3p. 3/9) un 12 atlēkušajām bumbām, četras no tām savācot uzbrukumā. Porziņģim arī pieci bloķēti metieni, trīs rezultatīvas piespēles un divas piezīmes. Viņa +/- rādītājs bija plus seši.

Porziņģim pamatlaika pēdējās sekundēs bija iespēja izraut Dalasas uzvaru, taču viņa metiens pēc māņkustības nebija precīzs un lika spēlei turpināties papildlaikā. Arī papildlaika izskaņā bumba nonāca pie Porziņģa, šoreiz viņam bija jāizpilda divi soda metieni, un latviešu uzbrucējs bija precīzs abos, pasniedzot Dalasai četru punktu pārsvaru un uzvaru.

Šis bija ceturtais ”double-double” pēc kārtas Porziņģa izpildījumā, turklāt visās šajās četrās spēlēs viņam bijuši vismaz 20 gūti punkti. Šī turklāt ir otrā spēle pēc kārtas, kurā Porziņģis bloķējis piecus metienus.

Ar ”triple-double” Dalasas rindās tikmēr izcēlās Luka Dončičs, kurš guva 30 punktus, savāca 17 atlēkušās bumbas un veica desmit rezultatīvas piespēles, tiesa, arī pieļāva septiņas kļūdas. Dončičam šis bija karjeras 22. ”triple-double”, un līdz ar to viņš pārspējis ”Mavericks” kluba rekordu, kas iepriekš piederēja Džeisonam Kidam.

Porziņģim šī bija pirmā spēle pret aizvadītās vasaras drafta pirmo numuru Zaionu Viljamsonu, un spēles pirmajā pusē Porziņģim un vācietim Maksi Kleberam izdevās pamatīgi ierobežot Viljamsona aktivitātes zem groza. Abi eiropieši vairākkārt bloķēja Zaionu, piespiežot viņu vairāk uzbrukt ar pustālajiem metieniem. Viljamsons spēli pabeidza ar 21 punktu un sešām atlēkušajām bumbām, trāpot deviņus no 18 metieniem no spēles.

Spēle lielākoties norisinājās līdzvērtīgi, par ko parūpējās citi ”Pelicans” līderi. Lonzo Bols iemeta septiņus tālmetienus un izcēlās ar 25+11, kā arī sešām piespēlēm, bet Brendons Ingrems sakrāja 27 punktus. Savukārt Dalasai lieliska precizitāte atkal Setam Karijam, trāpot sešus no deviņiem tālmetieniem. Kopumā ”Mavericks” trāpīja 22 tālmetienus.

Pamatlaika pēdējās minūtēs nokārtot uzvaru labas izredzes bija abām komandām. Pēc Dončiča lieliskas piespēles pie brīva tālmetiena tika Karijs, pēdējā minūtē panākot savai komandai plus divi, taču pēc tam Karijs kļūdījās soda metienā (112:109), un ”Pelicans” palika laiks atspēlēties. To izmantoja itālietis Nikolo Melli, no laukuma stūra trāpot tālmetienu pāri Porziņģa izstieptajai rokai. Savukārt Dalasas pēdējā uzbrukumā pamatlaikā bumba nonāca pie Porziņģa, kura pustālais metiens bija neprecīzs.

Papildlaikā veiksmīgāk spēlēja Dalasa, kas pēdējā minūtē pēc Porziņģa spēcīga danka panāca 123:119. ”Pelicans” gan vēl centās atspēlēties, taču deviņas sekundes pirms beigām Porziņģis ar diviem soda metieniem panāca 127:123, un spēle tā arī noslēdzās.

Dalasai šī bija ceturtā uzvara sešās spēlēs un 38. šosezon, kas ļauj ieņemt septīto vietu Rietumu konferencē. Šodienas zaudējums tikmēr ļoti nepatīkams bija Ņūorleānai, kas turpina cīņu par astoto vietu konferencē, taču tagad atslīdējusi uz 12. vietu un zaudējusi trešo maču pēc kārtas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz