Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

GPS izsekošana kā atslēga veiksmīgai biznesa vadībai

GPS izsekošana kā atslēga veiksmīgai biznesa vadībai
Foto: pixabay.com
17.03.2020 10:09

Apmaksāta informācija

Latvija ir plaši pazīstama kā populāra tranzītvalsts ceļā no Ziemeļeiropas uz dienvidiem, tādēļ arī vairāki uzņēmēji nodarbojas tieši ar tādu uzņēmējdarbības veidu, kura pārvaldībā ir iekļauta pārvadātāju kontrole. GPS izsekošanas sistēmas var sniegt vairākas nozīmīgas priekšrocības autoparka pārvaldības darbībās un ievērojami optimizēt darbu.

Lielākā daļa no šiem ieguvumiem ir saistīti ar GPS sistēmu efektivitāti, palīdzot uzņēmumiem samazināt izmaksas un uzlabot rentabilitāti. Kā pirmais būtu jāmin tas, ka GPS sekošanas ierīces nodrošina maršruta optimizāciju. Izmantojot GPS izsekotājus un izsekošanas sistēmas, kādas var iegūt, piemēram, www.gpswox.com, un kas ir uzstādītas jūsu autoparka transportlīdzekļos, jums būs reālā laikā būs pieejami dati par katra transportlīdzekļa atrašanās vietu, kas ļaus veidot un kontrolēt ideālo maršrutu, lai izvairītos no kavēšanās būvniecības, satiksmes sastrēgumu vai negadījumu dēļ. Vai esat kādreiz domājis par GPS transportlīdzekļu izsekošanas ierīču un sistēmu uzstādīšanu biznesa transportlīdzekļos? Lai gan darbiniekiem tas var nepatikt, atsaucoties uz privātuma jautājumiem, patiesībā GPS transportlīdzekļu izsekošanas ierīcēm un sistēmām ir daudz priekšrocību, salīdzinājumā ar citiem kontroles variantiem.

Uzlabota produktivitāte un mazāk zvanu autovadītājiem

Lai gan ir svarīgi spēt sazināties ar autovadītājiem par izmaiņām paņemšanā, piegādēs un servisos, biežie zvani ar jautājumu ”kur tu tagad esi?” ļoti novērš vadītāja uzmanību, kā arī ļoti neefektīvi izmanto vadītāja laiku, kā arī jūsu biroja darbinieku laiku. Redzot visus jūsu uzņēmuma transportlīdzekļus izsekošanas sistēmā, jūs varat tos pavisam viegli kontrolēt. Arī katra transporta līdzekļa nobrauktais maršruts var tikt novērots, un vairs nav jāuztraucas pār tādiem jautājumiem kā ”vai viņi jau ir bijuši pie šī klienta?”.

Ja klients zvana un viņam ir nepieciešama steidzama saņemšana vai cits serviss, ir arī vienkārši vizuāli redzēt tuvāko transportlīdzekli, kas, iespējams, varētu šo lūgumu izpildīt, vai arī, ja viens šoferis kavējas, klients var sadarboties ar citu, kas atrodas tuvumā. Tas ievērojami uzlabo produktivitāti un rentabilitāti un samazina nevajadzīgus tālruņa zvanus vadītājiem.

Klientu apkalpošana, izmantojot GPS transportlīdzekļu izsekošanas ierīces, tiek ievērojami uzlabota, jo tā vietā, lai klientiem sniegtu aptuvenus laikus, galvenais birojs var viegli redzēt, kur atrodas vadītājs un cik tālu viņš atrodas no klienta. Tas uzņēmumam padara ļoti vienkāršu klientu informēšanu par saņemšanas, piegādes vai pakalpojuma sniegšanas laiku līdz pat pāris minūšu precizitātei. Piemēram, ja uzņēmuma klientam ir steidzama prece un viņš zvana uz jūsu biroju, tad kāds no jūsu darbiniekiem var precīzi noteikt, cik tālu ir vadītājs un cik minūšu laikā viņš būs klāt. Tas ir daudz labāk nekā sniegt neprecīzas un aptuvenas atbildes, kas robežojas ar minējumiem. Jūsu klienti noteikti būs pārsteigti par jūsu apkalpošanas laika optimizāciju. Šī ir liela konkurences priekšrocība, un tā var izcelt jūsu uzņēmumu salīdzinājumā ar konkurentiem.

Personāla un autovadītāju veselība un drošība ir pirmajā vietā

Jūsu autovadītāju atrašanās vieta, īpaši sliktos laika apstākļos, var radīt nopietnas bažas. Dažreiz pat gadās situācijas, kurās pēc ilga laika nav iespējams sasniegt konkrētu vadītāju. Ieraugot viņa atrašanās vietu kartē, izmantojot datus no GPS transportlīdzekļu izsekošanas sistēmas, un to, cik ilgi viņa transportlīdzeklis ir bijis vienā vietā, var vieglāk un ātrāk savlaicīgi reaģēt uz visiem iespējamiem autovadītāja drošības jautājumiem.

Ja notiek nelaime vai tiek nozagts kāds no jūsu autoparka transportlīdzekļiem, precīzas atrašanās vietas noteikšana, izmantojot GPS transportlīdzekļa izsekošanas sistēmu, ļauj jums (vai policijai) ātri atgūt savu transportlīdzekli, tādējādi samazinot zaudējumus. Arī ātra reaģēšana uz zādzību ievērojami palielina iespējamību, ka transportlīdzeklis varētu tikt atgūts ar ievērojamu ātrumu. Arī apdrošināšanas kompānijas zina iepriekš uzskaitītās priekšrocības attiecībā uz ātru transportlīdzekļu atrašanu, tāpēc lielākā daļa no tām jums piešķirs apdrošināšanas prēmijas atlaidi. Šie ietaupījumi var būt ievērojami, ja savā uzņēmumā esat ieviesis GPS izsekošanas sistēmu.

Ja jūsu transportlīdzekļi tiek atstāti darba laukumā, pagalmā, depo vai kādā citā bieži izmantotā stāvvietā, jūs varat saņemt tūlītēju, automātisku paziņojumu ar īsziņas palīdzību vai caur e-pastu, ja jūsu transportlīdzeklis atstāj šo teritoriju. Tādā veidā jūs ātri zināt, vai kāds no jūsu darbiniekiem ir pārvietojis transportlīdzekli bez jūsu atļaujas vai arī tas tiek nozagts. Šī funkcija tiek nodrošināta, izmantojot ģeogrāfisko norāžu rādījumus.

Samazināts administratīvo dokumentu daudzums

Tā kā GPS transportlīdzekļu izsekošanas ierīces un sistēmas bieži sūta atrašanās vietas ierakstus katras pāris minūtes, administratīvās informācijas apkopošana ir ļoti vienkārša, kā arī varat izmantojot atskaites funkciju, lai zinātu katru dienu nobraukto kilometru. Šādā veidā varat efektīvi aizstāt nepraktiskos papīra žurnālus. Tādas atskaites kā ātruma pārsniegšana, ilgas apstāšanās, nobraukums, kopējās braukšanas stundas dienā, nedēļā vai mēnesī var viegli iegūt, nospiežot vienu pogu.

Izmantojot šādu ziņošanas funkcionalitāti, jūs varat arī redzēt, vai kāds no transportlīdzekļiem netiek izmantots vai tiek izmantots ļoti maz, un tādējādi varat pieņemt labākus biznesa lēmumus saistībā ar šo transportlīdzekļu izmantošanu. Lūk, šis var būt vēl viens jūsu biznesa efektivitāti palielinošs aspekts.

Ja arī jums iz svarīga uzlabota produktivitāte un mazāk traucējumu autovadītājiem, uzlabota klientu apkalpošana, kā arī personāla un autovadītāju veselības un drošības pārvaldīšana, kā arī samazinātas apdrošināšanas izmaksas, tad GPS izsekošanas sistēmas ieviešana to visu nodrošinās. Šāds palīgs mūsdienās ir nepieciešams katrā uzņēmumā, kurā tiek veikti pārvadāšanas pakalpojumi, tādēļ ir svarīgi izvēlēties ērtu un izdevīgu pakalpojumu sniedzēju, ar kuru turpmāk sadarboties.

17.03.2020 10:09

Apmaksāta informācija

Dalies ar šo ziņu
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz