Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Lauma Lingerie” sākas dīkstāve

“Lauma Lingerie” sākas dīkstāve
01.04.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Veļas ražotājs “Lauma Lingerie” izziņojis dīkstāvi. “Mēs 90% produkcijas eksportējam, bet šobrīd visi eksporta tirgi faktiski ir ciet. Arī Latvijā tirdzniecības apjomi ir ļoti kritušies,” pamato uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Linda Matisone.

Martā uzņēmuma apgrozījums sarucis uz pusi. Dīkstāve paredzēta visu aprīli, taču uzņēmuma vadītāja spriež, ka tā, visticamāk, būs vēl ilgāka, jo nav nekādu indikāciju, ka pasaulē situācija saistībā ar vīrusa Covid-19 izplatību drīz uzlabosies. “Kaut ko ļoti mazos apjomos šūsim, taču pilnas jaudas noteikti nebūs,” sacīja L. Matisone, piebilstot, ka uzņēmumā, kamēr būs pieprasījums, turpinās šūt sejas aizsargmaskas. “Taču lielākā daļa darbinieku diemžēl būs dīkstāvē.”

“Lauma Lingerie” atbilst tiem valdības noteiktajiem kritērijiem, lai uzņēmuma strādājošie no valsts varētu saņemt dīkstāves pabalstu. “Šobrīd nodarbojamies ar to, lai varētu pretendēt uz šo pabalstu,” sacīja uzņēmuma vadītāja.

Līdzīgā situācijā esot arī veļas materiālu ražotāja “Lauma Fabrics”, kas, iespējams, arī būšot spiesta izziņot dīkstāvi. Ar uzņēmuma vadītāju Ediju Egliņu vakar gan neizdevās sazināties.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz