Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Olu ripināšana Lieldienās ģimenes lokā – neizbēgama

Olu ripināšana Lieldienās ģimenes lokā – neizbēgama
Renāte Ambera, Edgars (klēpī Jānis Dāvids), Baiba (klēpī Rēzija Laura) un Rebeka Sēlika savas mājas pagalmā. (Foto: no ģimenes personīgā arhīva)
09.04.2020 06:00

Agnese Kuplēna

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Edgars, Baiba, Rebeka, Renāte un mazie dvīņi Rēzija un Jānītis ir jauka četru bērnu ģimene, kurai ir savas Lieldienu tradīcijas. “Olu ripināšanas sacensības ir obligātas! Tās mēs neizlaižam nekad – arī tad ne, ja Lieldienās ir sniegs,” smaidot saka daudzbērnu ģimenes mamma Baiba.

Ja šobrīd nebūtu ārkārtējo apstākļu ar visām no tiem izrietošajām sekām, Baiba un Edgars ar bērniem apmeklētu kādu pilsētā organizēto Lieldienu pasākumu, ko parasti ik gadu darījuši. “Šogad būs citādi, bet tas nekas, mūs glābj tas, ka mums ir privātmāja ar pagalmu.” Baiba teic, ka būtu grūti, ja dzīvotu dzīvoklī, jo kā lai bērniem iestāsta, ka Lieldienās nedrīkst iet ārā nedz olas ripināt, nedz šūpoties. “Mums tiešām ir labi, jo esam kupla ģimene un mums ir pagalms, kur pulcēties un baudīt svētkus!”

Ģimene šajās Lieldienās turpinās olu ripināšanas tradīciju, uztaisīs mazu ģimenes pikniku ar gaļas cepšanu, kā arī pirms olu ripināšanas tās vispirms būs jāsameklē. “Mēs parasti agri no rīta, kamēr bērni vēl guļ, izejam sētā un paslēpjam olas,” atklāj Baiba. Olu krāsošanā iepriekšējā vakarā iesaistās visa ģimene. “Olas vienmēr krāsojam sīpolu mizās. Satinam ar diegiem vai saliekam zeķēs un vārām. Pieliekam vēl klāt no dārza kādu zaļumiņu, tējiņas, lai sanāk interesantāk, un iznākums ir patiešām ļoti skaists.” Baiba vēl piebilst, ka no rīta Lieldienu zaķis slēpjot ne tikai pašu krāsotās olas, bet atnesot arī pa kādai šokolādes olai, par kuru atrašanu priecīgas ir ģimenes atvases.

Par šūpošanos Baiba smej, ka odi viņus nekodīs, jo meitenes sētā šūpojas gandrīz katru dienu, “bet Lieldienās noteikti izšūposimies visa ģimene”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz