Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Šogad Liepājā paredzēti tikai divi lielāki ietvju izbūves projekti

Šogad Liepājā paredzēti tikai divi lielāki ietvju izbūves projekti
Ilustratīvs (Foto: Publicitātes)
03.07.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

Lai arī šogad uzlabos ietves vairākās vietās Liepājā un jaunus gājēju ceļus izbūvēs tajās ielās, kurās būs lielāka rekonstrukcija, atsevišķi ietvju izbūve paredzēta tikai divās ielās – Ventspils ielā un 14. novembra bulvārī, pastāstīja Komunālās pārvaldes pārstāvis Aigars Štāls, kurš gan aizrāda – tas nebūs nekāds “tikai”.

Taujāts par būvdarbiem ietvēs, A. Štāls vispirms uzsvēra, ka turpinās jau iepriekšējos gados sāktais – vides pieejamības uzlabošanai no bruģētajiem trotuāriem izņem betona teknes, ietvju segumu izlīdzina. Tā līdz šim šogad demontētas betona teknes Katoļu, Peldu, Kuršu laukuma ietvēs, un šo darbu turpina, pavisam tas plānots 20 vietās. Pērn Vecliepājā izņemtas vairāk nekā 100 betona teknes no Rožu, Kungu, Republikas, Graudu, Dīķa, Peldu, Katoļu, Ludviķa un K. Valdemāra ielas trotuāriem. Tas darīts pēc Krusta draudzē izveidotās Vides pieejamības iniciatīvas grupas ierosinājumiem.

Bet atsevišķi lielāks ietves remonts šogad paredzēts tikai Ventspils ielā no Namdaru ielas līdz Užavas ielai. Šajā ielā turpinās iepriekšējos gados sākto trotuāru atjaunošanu, darbi sāksies “tuvākajā laikā”. Tur pērn atjaunota ietve no Putnu ielas līdz Namdaru ielai, bet 2016. gadā – no Dzelzceļa tilta līdz Putnu ielai. 

Bez tam šogad plānots izbūvēt jaunu ietvi un veloceļu 14. novembra bulvārī no Grīzupes ielas līdz Pulvera ielai. Šim darbam vēl būs iepirkums, būvdarbi nesāksies ātrāk par septembri.

Tomēr trotuāru pārbūve vai jaunu izbūve paredzēta gandrīz visos šogad plānotajos ielu rekonstrukciju projektos, uzsvēra A. Štāls. Tā notiks gan par pašvaldības līdzekļiem (Medzes, Laivu, Dorupes, J. Asara ielā), gan Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētajos projektos (jau pabeigta Peldu iela, notiek Cukura ielas pārbūve, sāks Roņu un Ezermalas ielas pārbūvi).

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz