Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vasaras beigās “Lauma Lingerie” sasniegusi iepriekš plānotos ražošanas apmērus

Vasaras beigās “Lauma Lingerie” sasniegusi iepriekš plānotos ražošanas apmērus
Foto: lauma.lv
06.09.2020 09:14

LETA

Atslēgvārdi

Veļas ražošanas uzņēmums AS “Lauma Lingerie” vasaras beigās sasniedzis plānotos ražošanas un produkcijas realizācijas apmērus, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētāja Linda Matisone.

“Pārdošanas apmēri ir gandrīz tādi paši kā 2019.gadā, kad nekādas krīzes nebija. Tomēr turpmāko attīstību absolūti nevar prognozēt. Skaidrs, ka rudens nebūs no vieglajiem, jo pandēmijas dēļ cilvēki ir piesardzīgi un mainījuši naudas tērēšanas paradumus,” sacīja Matisone.

Viņa uzsvēra, ka “Lauma Lingerie” ir ļoti atkarīga no eksporta, jo Latvijā tiek pārdoti tikai 10% no saražotā, tomēr pandēmijas laikā eksporta tirgi nav zaudēti. 

“Paralēli uzņēmums nedaudz samazināja štatus, jo zinājām, ka pagaidām atgriešanās pie pilnas ražošanas jaudas vēl nebūs. Tomēr lielākā daļa no dīkstāvē palaistajiem darbiniekiem ir atgriezusies ražošanā,” piebilda Matisone.

“Lauma Lingerie” apgrozījums pērn bija 6,901 miljons eiro, kas ir par 1,4% mazāk nekā 2018.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 11,7% un bija 500 345 eiro. 

Jau ziņots, ka maijā uzņēmums nodarbināja apmēram 10% darbinieku, bet pārējie darbinieki bija dīkstāvē. Maijā uzņēmumā strādāja tikai šuvējas, kuras šuj sejas aizsargmaskas, kā arī darbojās uzņēmuma veikals, e-veikals un strādāja daļa konstruktoru. Pārējie darbinieki bija pieteikti dīkstāves pabalsta saņemšanai, taču atsevišķi darbinieki tika arī atlaisti. Kopumā “Lauma Lingerie” strādā aptuveni 200 darbinieku.

Kompānija “Lauma Lingerie” reģistrēta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 35 571 eiro. “Lauma Lingerie” ir “Silvano Fashion Group” meitasuzņēmums. “Silvano Fashion Group” ir starptautisks veļas ražošanas un mazumtirdzniecības uzņēmums, kura akcijas tiek kotētas Tallinas un Varšavas fondu biržās.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz