Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā turpmāk būs vienota autobusu un tramvaja abonementa biļete

Liepājā turpmāk būs vienota autobusu un tramvaja abonementa biļete
Foto: publicitātes
17.09.2020 12:47

liepajniekiem.lv

Lai iedzīvotājiem atvieglotu pārvietošanos ar Liepājas pilsētas sabiedrisko transportu un izveidotu skaidrāku biļešu sistēmu, no 1. novembra tiks ieviesta vienota autobusu un tramvaja abonementa biļete, ar kuru pasažieri varēs braukt abos transporta līdzekļos jebkurā pilsētas maršrutā Liepājas teritorijā, portāls liepajniekiem.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

To paredz šodien, 17. septembrī, Liepājas pilsētas domes sēdē deputātu izskatītās un apstiprinātās sabiedriskā transporta biļešu izmaiņas.

Turpmāk vairs nebūs atsevišķi mēnešbiļetes dažādiem transporta veidiem, bet vienota abonementa biļete, kas mēnesim maksās 30 eiro braukšanai katrai nedēļas dienai, tikai darba dienām – 24 eiro, savukārt ceturksnim – 80 eiro.

Viena brauciena biļetes cena Liepājas sabiedriskajā transportā iepriekšpārdošanā nemainīsies – tā saglabāsies līdzšinējo 0,70 eiro apmērā, taču dārgāka būs biļete, pērkot pie transportlīdzekļa vadītāja – līdzšinējo 80 centu vietā tā maksās vienu eiro.

Tas tiek darīts, lai veicinātu pasažieru paradumu maiņu un mazinātu biļešu pārdošanu pie transportlīdzekļa vadītāja, jo šobrīd gandrīz 24 procenti no visām pārdotajām biļetēm tiek iegādātas pie vadītāja, tādējādi kavējot transportlīdzekļa vadītāja tiešo pienākumu pildīšanu.

Tāpat kā līdz šim tiks saglabāta iespēja iegādāties arī biļetes 10 braucieniem, un tās maksās 6,60 eiro.

Ņemot vērā zemo pieprasījumu, deputāti arī lēma no 1. novembra likvidēt mēnešbiļetes veidu, kas bija paredzēts braucieniem dienas vidū no pulksten 10 līdz 15, kā arī brīvdienām un svētku dienām. Tāpat nebūs vairs abonementa biļetes vienam gadam.

Sabiedriskā transporta abonementa biļetes kā līdz šim varēs iegādāties Liepājas Sabiedriskā transporta aģentūrā un plašā tirdzniecības tīklā.

Tāpat deputāti šodien lēma arī par izmaiņām braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanas kārtībā. Turpmāk braukšanas maksas atvieglojumus Liepājas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā 70% apmērā (līdzšinējo 50% apmērā) varēs saņemt vispārizglītojošo skolu izglītojamie no daudzbērnu ģimenēm, uzrādot ”3+ Ģimenes karti” un skolēna apliecību. Tāpat nolemts izglītojamiem no ģimenēm, kuru aprūpē ir 5 vai vairāk bērni, iespēju turpināt saņemt saistošajos noteikumos paredzētos braukšanas maksas atvieglojumu, ja tie turpina iegūt izglītību augstākās izglītības iestādē līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai (iepriekš līdz 21 gada vecumam). Šie noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā ”Latvijas Vēstnesis”.

Saistībā ar šogad plānotajiem remontdarbiem Oskara Kalpaka Liepājas 15. vidusskolā īpaša kārtība paredzēta arī šīs izglītības iestāžu skolēniem. Ņemot vērā, ka skolēniem mācības norisināsies vairākās ēkās un būs nepieciešams pārvietoties ar sabiedrisko transportu, nolemts no 17. septembra uz remontdarbu laiku piešķirt 100% braukšanas maksas atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā tiem skolēniem, kuriem remonta dēļ jādodas uz mācībām citās pašvaldības institūcijās. 

Oskara Kalpaka Liepājas 15. vidusskolā remontdarbu laikā mācības norisināsies Oskara Kalpaka ielā 96, Lazaretes ielā 8 un Krūmu ielā 29.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz