Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā pieslēgt apkuri vēl nesteidz

SIA “Liepājas enerģija” ir veikusi visus nepieciešamos darbus, lai liepājnieki varētu saņemt siltuma pakalpojumu, taču, kā “Kurzemes Vārds” noskaidroja sarunās ar namu apsaimniekotājiem, apkures sezona pilsētā uzsākta vien dažās mājās.

Liepājā pieslēgt apkuri vēl nesteidz
Foto: pixabay.com
23.09.2020 06:00

Miks Kuncītis

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

SIA “Liepājas namu apsaimniekotājs” (LNA) pārstāve Ieva Puka laikrakstam pastāstīja, ka pašlaik pēc dzīvokļu īpašnieku iesnieguma apkures sezona esot uzsākta tikai vienā mājā (kopumā LNA pārvaldīšanā pilsētā ir 251 nams ar centralizēto apkuri). Tiesa, trīs māju iedzīvotāji bija nolēmuši saglabāt siltuma padevi visa gada garumā, arī vasarā. “Tās ir mājas ar izbūvētu horizontālās apkures sistēmu, kas dod iespēju siltumu dzīvokļos regulēt individuāli. No šīm trim mājām dažos dzīvokļos apkures patēriņš, lai arī pavisam neliels, bet ir bijis arī vasaras mēnešos,” sacīja I. Puka.

LNA pakāpenisku apkures pieslēgšanu uzsākšot no 1. oktobra, un šobrīd jau notiekot māju apkures sistēmu pārbaude. “Ja mājas iedzīvotāji apkures sezonu vēlas atlikt, piemēram, līdz 1. novembrim, par šo lēmumu ir jāinformē namu pārzinis. Vai arī, ja iedzīvotāji vēlas apstiprināt konkrētu datumu, kurā uzsākt apkures sezonu, tas jānosaka ar mājas vairākuma lēmumu,” skaidro I. Puka.

Tāpat, lai mājai pieslēgtu apkures padevi līdz 1. oktobrim, mājas kontaktpersonām jāinformē namu pārzinis par pieņemtu vairākuma lēmumu. Pēc apkures sistēmas tehniskās gatavības pārbaudes siltuma padeve tikšot uzsākta ātrāk.

“Visas “Namu serviss APSE” apkalpotās mājas šobrīd jau ir gatavas apkures pieslēgšanai, un pēc mājas iedzīvotāju vēlēšanās pirmajai mājai apkure tika pieslēgta 14. septembrī, tikko tas izdarīts vēl vienam namam,” sacīja uzņēmuma pārstāve Kristina Bišofa.

SIA “Labi nami” vadītājs Mārtiņš Pastors savukārt laikrakstam sacīja: “Mūsu pārvaldībā ir divas mājas, kurās siltuma padeve netika pārtraukta visa gada garumā, taču citu namu iedzīvotāji nav izteikuši vēlmi pieslēgt apkuri. To jau tagad var izdarīt.”

Pagājušā gadā laikraksts saņēma sūdzību no Karostas iedzīvotājiem, kuri vēlējušies pieslēgt apkuri, bet tas nav bijis iespējams, kamēr to nebija paveikušas tur esošās izglītības iestādes. “Liepājas enerģijas” pārstāve Zane Ģirne skaidro: “Līdz šim pie mums uzņēmumā nav vērsies neviens apsaimniekotājs, kurš būtu izteicis vēlmi pieslēgt apkuri kādā no Karostas namiem. Ja tā notiks, pirms apkures sezonu vēl nebūs uzsākušas izglītības iestādes, tad mēs esam gatavi meklēt risinājumu. Iespēja saņemt siltumu nav izslēgta.”

“Varu apliecināt, ka vasaras sezona uzņēmumam ir bijusi aktīva, jo esam mērķtiecīgi un kvalitatīvi veikuši visus nepieciešamos sagatavošanās darbus pirms jaunās apkures sezonas,” norāda “Liepājas enerģijas” valdes priekšsēdētājs Jānis Jansons.

Šogad astoņos mēnešos “Liepājas enerģija” ir investējusi 353 000 eiro centralizēto siltumtrašu rekonstrukcijās un jaunu klientu pieslēgumu izbūvēs – centralizētajam siltumtīklam ir pievienoti 13 jauni klienti.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz