Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pirmoreiz Karjeras nedēļā – tiešsaistes diskusijas vecākiem un jauniešiem

No 26. līdz 30. oktobrim izglītības iestādēs visā Latvijā norisinās ikgadējā Karjeras nedēļa. Ņemot vērā Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumus valstī, lielākā daļa karjeras lēmumam veltīto pasākumu reģionos un skolās šogad notiek attālināti un tiešraidēs, tostarp abas diskusijas vecākiem un jauniešiem, kuras pēc to norises varēs vērot arī ierakstā, portālu liepajniekiem.lv informe Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja palīdze komunikācijas jautājumos Renāte Meļķe.

Pirmoreiz Karjeras nedēļā – tiešsaistes diskusijas vecākiem un jauniešiem
Foto: pixabay.com
27.10.2020 09:13

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Otrdien, 27.oktobrī, plkst.19 notiks tiešsaistes diskusija jauniešu vecākiem un citiem interesentiem ”Karjeras lēmums. Kā virzīt? Kā runāt? Kā atbalstīt?”

Savukārt trešdien, 28.oktobrī, plkst.10 notiks karjeras tēmai veltītā tiešsaistes diskusija jauniešiem ”Uzklausi, padomā un izlem pats!”. 

Diskusijas ”Karjeras lēmums. Kā virzīt? Kā runāt? Kā atbalstīt?” galvenā tēma ir ģimenes loma, paaudžu atšķirības un grūtības karjeras izvēles procesā, ar kurām saskaras mūsdienu jaunieši. Tāpat diskusijas viesi dalīsies ar pieredzi un noderīgiem ieteikumiem, kā ar jaunieti runāt par karjeras tēmu.

Vienlaikus vecāki varēs saņemt arī praktisku informāciju par karjeras konsultācijām un citiem karjeras atbalsta mehānismiem, kas pieejami izglītības iestādēs. Diskusijā moderatora Edija Boša vadībā piedalīsies sociālais un organizāciju psihologs, personāla izpētes un testēšanas firmas ”CreaTest” vadītājs Reinis Lazda, ārsts psihoterapeits un personālatlases vadītājs Andris Jansons, karjeras konsultante Ilze Rūtenberga, kā arī TV un radio personība un divu meitu mamma Baiba Sipeniece – Gavare. 

Savukārt diskusijā jauniešiem ”Uzklausi, padomā un izlem pats!”, kuru vadīs moderators Magnuss Eriņš, paredzēta virtuāla pieslēgšanās trīs dažādu nozaru uzņēmumiem Latvijā – starptautiskajam drukas produktu ražotājam ”Printful”, inovatīvajam metālapstrādes uzņēmumam ”ERGO E.B.F”, kā arī modernajam RSU zobārstniecības studiju centram Rīgas Stradiņa universitātē.

Tāpat pasākumā par savu ikdienu un pieredzi stāstīs panākumus guvuši jaunieši, kuru vidū ir pludmales volejboliste Tīna Graudiņa un elektronikas inženieris un ”Lightspace Technologies” pārstāvis Roberts Gotlaufs. Diskusijā piedalīsies arī Rīgas Stradiņa universitātes Karjeras centra karjeras konsultante Baiba Prauliņa, uzņēmuma ”Blue Shock Race” dibinātājs un vadītājs Artis Daugins, ekstrēmā sporta biedrības ”RAVE team” dibinātājs, BMX braucējs un treneris Roberts Klēpis, kā arī dziedātāja Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča jeb Patrisha. 

Abas diskusijas tiešsaistē varēs vērot Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) Facebook kontā facebook.com/TavaiKarjerai/. Diskusiju ieraksti pēc norises būs pieejami gan Facebook, gan VIAA Youtube kontā: youtube.com/VIAAlv. Diskusijas laikā interesenti varēs uzdot arī savus jautājumus par karjeras izvēles tēmu. 

Karjeras nedēļas laikā arī iestādes un uzņēmumi piedalās dažādās ar karjeras izvēli saistītās aktivitātēs, tā piemēram Liepājas Digitālo inovāciju parks šodien, 27. oktobrī plkst. 14 organizē karjeras dienu, kurā 7.-12. klašu skolēni varēs uzzināt par Liepājas IT ekosistēmu un tās iespējām, kā arī iepazīt nozares profesijas  – grafiskais mākslinieks, programmētājs, mākslīgā intelekta izstrādātājs, u.c.

Savukārt uzņēmums AE Partner Liepājā aicina jauniešus no 7. – 12. klasei piedalīties izzinošā tiešsaistes sarunā ar uzņēmuma speciālistiem – ”ATVĒRTS MĀCĪBĀM,PRAKSEI, KARJERAI”. Saruna  norisināsies 29. oktobrī no plkst. 13.00 līdz 15.00.  Tiešsaiste būs pieejama https://www.aepartner.lv/karjeras-nedela/.

31. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 Liepājas Bērnu un jauniešu centra struktūrvienība ”Jauniešu māja”  organizēs nodarbības jauniešiem kopā ar  vecākiem  ”Karjera ir izvēle”, kurā plānotas divas lekcijas. Pirmo lekciju vadīs ārsts – psihoterapeits, RSU docētājs Arturs Miksons par tēmu “Kā vecākiem un jaunietim pārorientēties no destruktīvas uz konstruktīvu sarunu”. Otro lekciju vadīs psihologs, izaugsmes trenere Inga Dreimane par tēmu “Karjera: gribēt, izvēlēties, darīt”.

Tiešsaistē būs iespēja vērot arī Uzņēmējdarbības konferenci ”Uzdrīksties uzvarēt! Sasniedz savu Everestu”. Konferenci vadīs šovmenis Renārs Zeltiņš un ar saviem uzdrīkstēšanās stāstiem klausītājus iedvesmos Sandis Kondrāts, Exonicus Trauma Simulator; Reinis Rubenis, Swedbank; Reinis Nikuļcevs, Aksels Zingulis, SIA Rocketgrip; Kārlis Bardelis, Pirmais pasaulē, kurš airu laivā šķērsojis Kluso okeānu, u.c. Konference notiks 29. oktobrī attālināti. Norises laiks no pulksten 10.00 līdz pulksten 14.20. Tiešraidi varēs vērot portālos labsoflatvia.comdiena.lvdelfi.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz