Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par masku nelietošanu Liepājā pagaidām tikai brīdinājumi

Kopš 20. novembra policistiem ir tiesības sodīt cilvēkus par mutes un deguna aizsegu nelietošanu sabiedriskās vietās, kur to prasa normatīvie akti. Līdz vakardienai par masku nelietošanu uzsākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi. Visos gadījumos piemērotais sods bijis brīdinājums.

Par masku nelietošanu Liepājā pagaidām tikai brīdinājumi
Foto: pixabay.com
26.11.2020 06:00

Miks Kuncītis

"Kurzemes Vārds"

Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova laikrakstam pastāstīja, ka šobrīd ik dienu vismaz vienu, divas stundas policijas darbinieki veltot sabiedrisku vietu apsekošanai, kurās sejas masku lietošana ir obligāta.

“Divos gadījumos administratīvā pārkāpuma procesi uzsākti par masku nelietošanu tirdzniecības vietās Liepājā. Mutes un deguna aizsegus nav lietojušas divas sievietes. Turklāt vienā no gadījumiem pārkāpēja sākumā atteikusies nosaukt personas datus, taču beigu beigās sieviete savu pienākumu izpildījusi,” pastāsta M. Šeršņova. Vēl viens pārkāpums konstatēts Durbē, kur sieviete veikalā atradusies bez sejas maskas. Arī viņai administratīvā pārkāpuma procesā piemērots sods – brīdinājums.

Valsts policija plāno pastiprinātu uzmanību pievērst arī Latvijas un Lietuvas pierobežai, proti, sekot līdzi, vai tiek aizpildītas elektroniskās anketas informāciju sistēmā www.covidpass.lv.

Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kaspars Vārpiņš uzsvēra, ka pašlaik reidi pa tirdzniecības vietām neesot plānoti, jo sabiedriskās vietas, kur obligāti jālieto sejas maskas, tiekot apsekotas ikdienas patruļās. Piemēram, otrdien vien Pašvaldības policisti pabijuši vairāk nekā 60 vietās. Līdz šim administratīvie procesi uzsākti neesot. “Skatīsimies pēc situācijas, cik cilvēki būs atbildīgi. Ja no patruļu darbiniekiem ienāks informācija, ka iedzīvotāji attiecībā uz šo prasību ir kļuvuši bezatbildīgāki, tad plānosim plašāku reidu, pagaidām tas nav nepieciešams,” sacīja K. Vārpiņš.

Par sejas masku nelietošanu sabiedriskās vietās, kur to prasa normatīvie akti, var piemērot naudas sodu līdz 50 eiro.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz