Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kad četras sveces vainagā. Kā tikt pie visskaistākā dekora?

Vakar bija Pirmā advente un daudzās mājās goda vietā tika nolikts tradicionālais vainags, aizdedzinot vienu no četrām svecēm. Kā tikt pie visskaistākā dekora? Ja nav vēlmes to taisīt pašam, tad jāmeklē pie meistariem.

Kad četras sveces vainagā. Kā tikt pie visskaistākā dekora?
Floristes Agneses Miahas veidotie adventes vainagi ir īsti meistardarbi. To, cik daudz laika un rūpības prasa katrs dekors, kas tiek gatavots ar rokām, zina tikai viņa pati. (Foto: Egons Zīverts)
30.11.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Plašs vainagu piedāvājums atrodams Pētertirgū. Veikalā “Grobiņas ziedi” arī sagatavoti dekori pārdošanai, bet, kā teica pārdevēja, adventes vainagu klients var pasūtīt un pēc dienas to saņemt.

Ziedu darbnīcas “Afrīna” saimniece un floriste Agnese Miaha pastāstīja, ka patiesībā gatavošanās Ziemassvētkiem viņai sākas jau vasarā un turpinās visu rudeni, jo tad tiek vākti dažādi dabas materiāli: zari, smilgas, čiekuri, sažuvušas pupiņu pākstis, tāsis, salmi un daudz kas cits. Tad viss tiek sažāvēts un nolikts glabāties.

Nedēļā pirms Ziemassvētkiem jāsagādā skujas un citi dzīvie zaļumi. Inese savus vainagus gatavo tikai no dabīgiem materiāliem, neizmantojot mākslīgo spožumu. Vainagi top pēc darba dienas beigām, un vienā vakarā izgatavot, izdekorēt trīs – tas jau ir daudz. Kā rodas idejas? Tās priekšā pasaka paši dabas materiāli!

A. Miaha: “Adventes vainags jātaisa tā, lai tas būtu ne tikai skaists, bet arī drošs un pēc aiznešanas mājās neizjuktu. Rūpīgi jānostiprina gan visi materiāli, gan sveces. Mēs, floristi, visu darām tikai paši savām rokām. Šis darbs ir ļoti skaists, bet, ko tur liegt, reizēm arī patiesi grūts.” Daudzi klienti, kas ienākot pēc Ziemassvētku dekoriem, sakot, ka šis ir laiks, kad, neraugoties ne uz ko, ir vajadzīgs kaut kas skaists, kas iepriecina sirdi un acis.

Lai adventes vainags un iedegtās sveces radītu tikai prieku, jāatceras, ka tās nedrīkst atstāt bez uzmanības, lai neizceltos ugunsgrēks. Vainagu neturiet tuvu pie aizkariem un citām tekstīlijām. Vislabāk to uzlikt uz nedegoša materiāla paliktņa. Neļaujiet vainaga tuvumā rotaļāties bērniem, mājdzīvniekiem!

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz