Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sociālajos tīklos joko par nometni autobraucējiem

“Mājsēdes laikā organizējam drifta nometni visiem gribētājiem privātā teritorijā, kas tiks aizbarikādēta, lai mēs visi kopā varētu driftēt un izbaudīt sniega dienas arī vēlajās nakts stundās,” šādu ierakstu sociālajā tīklā Facebook publicējis liepājnieks Renārs Sīklis.

Sociālajos tīklos joko par nometni autobraucējiem
Kaut arī plakāta apakšā sīkiem burtiem norādīts, ka tas ir joks, bija cilvēki, kas ziņu par nometni drifteriem mājsēdes laikā uztvēra nopietni. (Foto: Ilustrācija no "Facebook")
06.01.2021 06:00

Miks Kuncītis

"Kurzemes Vārds"

Viņš stāsta, ka tas ir joks, ko apliecina arī slikti pamanāms uzraksts uz plakāta, un vairums cilvēku tā to arī uztvēruši.

“Šo plakātu var nosaukt par karikatūru. Tā bija mana ideja, un es to nopublicēju grupā LvBMW VidzemeLv. Šajā sociālo tīklu kontā cilvēki nereti liek dažādus jokus par automašīnām. Tā kā ir ziemas sezona un daudzi nevar vakaros pabraukāt pa sniegotajiem ceļiem, man radās doma, ka varētu izziņot nelegālu pasākumu, kas, protams, būtu joks, jo nekas no tā, kas lasāms un redzams plakātā, realitātē nenotiks. Tur tāpēc arī minēts, ka tas ir joks.

Tiem, kas man jautāja, vai tiešām šāds pasākums notiks, atbildēju, ka jāseko līdzi informācijai un jāatšķir viltus ziņas no patiesām,”

skaidroja R. Sīklis, kurš pats sevi dēvē par digitālo mākslinieku.

Tāpat viņš sacīja, ka izturas atbildīgi pret valstī noteiktajiem ierobežojumiem un aicināja citus būt tādiem pašiem. “Vienalga, ko darīsi, kādam tas patiks, bet citam ne,” teica R. Sīklis, atbildot uz jautājumu, vai viņš pats, šādi jokojot, neizplata viltus ziņas.

No plakāta noprotams, ka iedomāto drifta nometni rīko uzņēmums “Robyworks”.

Tā vadītājs liepājnieks Roberts Vītols, kurš sociālajos tīklos gan izplatījis nometnes plakātu, gan žēlojies, ka nevar pabraukāties pa sniegotajiem ceļiem, jo izsludināta mājsēde, komentāru nevēlējās sniegt.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Gints Ešenvalds, kuram lūdzām komentēt šo ierakstu sociālajos tīklos, “Kurzemes Vārdam” sacīja: “Lai gan šo plakātu autors izveidojis humoram, un tas ir norādīts arī uz bildēm, tomēr ikvienam atgādinām, ka likumā ir paredzēta atbildība gan par driftēšanu, proti, agresīvu braukšanu, gan par mājsēdes neievērošanu.”

Viņš piebilst, ka aizvadītajās brīvdienās vien uzsākti 25 administratīvo pārkāpumu procesi par agresīvu braukšanu, proti, apzinātas sānslīdes radīšanu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz