Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gatavojas Jauniešu dienām Madridē

Gatavojas Jauniešu dienām Madridē
17.01.2011 07:01

Atslēgvārdi

Sv. Jāzepa katedrāles diecēzes kūrijā pulcējās Liepājas katoļu draudžu jaunieši, lai uzsāktu gatavošanos Pasaules jauniešu dienām, kuras šogad norisināsies Madridē no 16. līdz 21. augustam.

Liepājas diecēzes Jauniešu dienu koordinatore Līva Līce pastāstīja: “Šis ir pirmais vakars, kad mēs sākam gatavoties pasākumam. Kopumā notiks vēl pieci šādi vakari līdz pat jūnijam.” Gatavošanās vakari notiks katra mēneša otrajā sestdienā. Pirmajā pulcēšanās reizē jaunieši pārdomāja pāvesta vēstījumu, kuru daļās apskatīs katrā no ikmēneša sanākšanas reizēm, un iepazinās ar Jauniešu dienu vēsturi, skatoties dokumentālo filmu.

Uz Madridi augustā plāno doties arī Baiba Lībe: “Es nekad neesmu bijusi Pasaules jauniešu dienās, esmu tikai piedalījusies diecēzes jauniešu dienu organizēšanā. Ir ļoti daudz dzirdēts par šo lielo pasākumu, un var redzēt, ka tas jauniešiem dod garīgu spēku. Es pat teiktu, ka tas pabaro tavu dvēseli, jo ir tik ļoti daudz citu lietu apkārt, ka pat neatliek laika pašam sev. Es domāju, ka šīs dienas Madridē būs, lai garīgi augtu un arī satiktu tādus cilvēkus, kas domā līdzīgi kā es. Man šķiet, ka tā ir fantastiska iespēja, kura jāizmanto.”

Šīs būs jau vienpadsmitās Pasaules jauniešu dienas. 2008. gadā Sidnejā tajās piedalījās ap 400 tūkstošiem jauniešu, bet šogad Madridē tiek gaidīti aptuveni divi miljoni jauniešu no visas pasaules.

Agnese Pakule,
“Kurzemes Vārds”


Pirms tikšanās kūrijā Baiba Lībe, Anna Lībiņa, Sandris Cīrulis un Liene Lāce muzicē svētajā misē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz