Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atsāksies koncertsarunu cikls ar Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem

Ceturtdien, 20.maijā, pulksten 19 bezmaksas tiešraidē no koncertzāles “Lielais dzintars” Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) piedāvā baudīt jau iecienīto koncertinterviju ciklu “Tuvāk”, kur iepazīstina ar mūziķiem. Šajā reizē tas būs koka pūšaminstrumentu kvintets “Kurland Quintet”, informē orķestra pārstāve Iveta Vēvere.

Atsāksies koncertsarunu cikls ar Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem
Foto: Ieva Makare
19.05.2021 16:55

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Koka pūšaminstrumentu kvintets “Kurland Quintet” ir 2010.gada sākumā dibināts ansamblis, kur kopīgi muzicē pieci Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi – flautists Reinis Lapa, obojists Mārtiņš Zālīte, klarnetists Kārlis Catlaks, fagotists Artis Zēns un mežradznieks Ingus Novicāns.

Paši mūziķi uzskata, ka kvinteta skanējuma burvība slēpjas tembru un krāsu bagātībā, ko sniedz instrumentu atšķirīgie skanējumi un dažādās saskaņas. Šie iemesli, kā arī vienkārša vēlme izbaudīt kamermuzicēšanas prieku ir “Kurland Quintet” darbības pamatā.

Rītvakara bezmaksas tiešraidi varēs vērot gan LSO mājas lapā, gan arī orķestra Facebook lapā.

“Kurland Quintet” izpildījumā skanēs skaista mūzika no tādu komponistu daiļrades kā Ferencs Farkašs, Žaks Ibērs un Džons Volters Bratons.

Savukārt 17.jūnijā arfiste Dārta Tisenkopfa sagatavojusi burvīgu programmu ar Jekaterinas Valteres-Kīnes, Kamila Sensānsa un Mihaila Gļinkas mūziku.

Koncertsarunu cikls “Tuvāk” aicina klausītājus attālināti tikties mūzikā un sarunās ar orķestra mūziķiem uz ”Lielā dzintara” skatuves. Visi iepriekšējie raidījumi aizvien bez maksas skatāmi orķestra mājas lapā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz