Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kam pievērst uzmanību, izvēloties kosmētiku?

Neatkarīgi no tā, vai kosmētiku lietojat pavisam reti, tikai uz svētkiem, vai ikdienā, ir svarīgi zināt ne tikai to, kā to pareizi uzklāt, bet arī kādus produktus izvēlēties. Tas iekļauj gan piemērotību ādas tipam un krāsai, gan noturību, gan arī to, cik droša ir kosmētika. Pirms dodaties iegādāties kādu jaunu kosmētikas produktu, raksta turpinājumā iepazīstieties ar dažiem svarīgiem faktoriem, kam pievērst uzmanību!

Kam pievērst uzmanību, izvēloties kosmētiku?
Foto: Pixels.com
15.06.2021 08:01

Apmaksāta informācija

Ziniet savu ādas tipu

Lielākā kļūda, ko cilvēki pieļauj, ir – lieto kādu produktu tikai tāpēc, ka tas der citiem. Kad iegādājaties kosmētiku, ir ļoti svarīgi zināt savu ādas tipu un krāsu. Piemēram, jutīgai ādai piemērotāka var būt eko kosmētika, jo tai ir mazāks risks radīt ādas diskomfortu, savukārt taukainai ādai nepieciešami produkti, kas nav uz eļļas bāzes. Tāpat ir svarīgi zināt arī to, kāds ir jūsu ādas apakštonis – vēss vai silts.

Izvēlieties saskanīgus toņus

Kad esat noteikusi savu ādas toni, nākamais solis ir – izvēlēties piemērotākās dekoratīvās kosmētikas krāsas. Visvieglākais variants – iegādāties grima paletes (acu ēnas, izgaismotājs + bronzeris + vaigu sārtums u.tml.), jo tajās vienmēr ir sakombinēti toņi, kas kopā izskatās gaumīgi un ir viegli sapludināmi.

Izpētiet kosmētikas produktu sastāvu

Kā dekoratīvās, tā sejas kopšanas kosmētikas sastāvā esošās vielas ne tikai nosaka to, kā jūs izskatīsieties ar grimu, bet arī ietekmē jūsu ādas veselību. Iegādājoties kosmētiku, vienmēr izpētiet, kas ir tās sastāvā. Sastāvdaļu sarakstam ir jābūt norādītam uz iepakojuma, jābūt skaidri salasāmam. Alerģiskiem cilvēkiem vai cilvēkiem ar jutīgu ādu ieteicama eko kosmētika, jo vairumā gadījumu tā ir hipoalerģiska un neizraisīs negatīvu ādas reakciju.

Foto: Pixels.com

Raugieties, lai jūsu izvēlētās kosmētikas sastāvā nebūtu šo kaitīgo vielu:

  • parabēnu;
  • minerāleļļu;
  • ķīmisko UV filtru;
  • talka;
  • sintētisko gliteru;
  • silikonu;
  • polietilēna glikola (PEG);
  • sintētisko krāsvielu;
  • karmīna;
  • sintētisko smaržvielu.

Aknes, pinnes, apsārtuma, niezes rašanās vietā, kur tikusi uzklāta kosmētika, nozīmē, ka konkrētais kosmētikas produkts nav piemērots jūsu ādai. Ieteicams izvēlēties līdzekļus, kas ražoti no dabiskām augu valsts vai dzīvo dzīvnieku izejvielām (piena, medus u.tml.).

Noturība un viegla uzklāšana

Ņemot vērā jūsu dienas ritmu un plānotās aktivitātes, kā arī Latvijai raksturīgo mitro gaisu, ir svarīgi, lai kosmētika būtu noturīga un neizsmērētos, neizplūstu dienas gaitā. Ilgnoturīgu kosmētikas produktu lietošana ļaus ietaupīt laiku un enerģiju, atbrīvojot jūs no vajadzības vairākkārt dienas laikā doties pie spoguļa, lai atsvaidzinātu grimu.

Tāpat svarīgi ir izvēlēties kosmētikas produktus, ko ir viegli un parocīgi uzklāt, pretējā gadījumā grima lietošana radīs vairāk negatīvu nekā pozitīvu emociju. Ja šķidro laineri uzklāt neizdodas, nepārdzīvojiet, tā vietā izmantojiet acu zīmuli!

Foto: Pixels.com

Izmantojiet testerus

Īpaši aktuāls šis punkts ir alerģiskiem cilvēkiem. Ja iegādājaties kādu kosmētikas produktu, ko iepriekš neesat lietojusi, pirms pirkuma veikšanas palūdziet konkrētā produkta testeri. Pārbaudiet, kā jūsu āda reaģē uz iecerēto kosmētikas līdzekli, un, ja nerodas apsārtums, nieze vai izsitumi, produktam ir dota zaļā gaisma nonākt jūsu kosmētikas plauktiņā.

Meklējiet labākās cenas

Visbeidzot, ja noskatītais produkts ir atbilst visiem augstākminētajiem faktoriem (ir piemērots jūsu ādas tipam, tonim, sastāvs ir drošs un ādai nav negatīvas reakcijas), pēdējais solis ir izdevīgas cenas medības. Apskatiet interneta veikalu produktu klāstu, lai atrastu vēlamo preci par vislabāko cenu.

Tomēr esiet piesardzīga, iegādājoties populāro un luksus zīmolu preces par zemām cenām! Pat ar izpārdošanas atlaidēm to cena teju nekad nebūs zemāka par 70-75% no zīmola oficiālajos veikalos redzamās summas. Ja 100 eiro vērtu lūpu krāsu interneta veikals pārdod par 20 eiro, visdrīzāk tas ir pakaļdarinājums, un vairums pakaļdarinājumu ir ar nekvalitatīvu sastāvu, kas var radīt ādas un veselības problēmas.

Ja vēlaties iegādāties drošu, kvalitatīvu kosmētiku sejas kopšanai, aptieka ir labākais variants, kurp doties iepirkties. Apskatiet InternetAptieka.lv kosmētikas piedāvājumu! Šeit nopērkama eko kosmētika, ārstnieciskā kosmētika, kā arī līdzekļi nagu, matu, ķermeņa un intīmajai kopšanai. Iepērcieties izdevīgi un saņemiet pirkumu ar bezmaksas piegādi!

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz