Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ķengurēna meklēšanā iesaista arī brīvprātīgos. Pagaidām – bez rezultātiem

5.jūlija vakarā izsludinātā meklēšanā, kas ilga līdz vēlai naktij, no brīvdienu mājas ”Atomi” minizoodārza izbēgušo valabija ķengurēnu Sidneju brīvprātīgajai meklēšanas grupai neizdevās atrast. Taču vairākkārt īpašnieki saņēma ziņojumus, ka ķengurēns vakarnakt redzēt piejūras parka apkārtnē.

Ķengurēna meklēšanā iesaista arī brīvprātīgos. Pagaidām – bez rezultātiem
Foto: Publicitātes
06.07.2021 10:45

Liene Andersone

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

5.jūnija vakarā pulksten 21.30 minizoodārza izveidotāji un īpašnieki Paškovsku ģimene ar sociālo tīklu palīdzību aicināja brīvprātīgos iesaistīties dzīvnieciņa meklēšanā apkārtnē, kur ķengurēns redzēts pēdējo reizi. Meklētāju tikšanās notika Roņu ielas galā.

Jānis Paškovskis norādīja, ka pēdējās ziņas, kur Sidnejs redzēts, ir Ūliha un Vītolu ielas stūris. ”Ja viņš būtu iegājis pilsētā, būtu saņēmuši daudz vairāk ziņojumu,” viņš sacīja brīvprātīgajiem. Tādēļ īpašnieki izsecinājuši, ka ķengurēns, kurš ir apmēram vidēja suņa auguma lielumā, varētu atrasties parka apkārtnē.

Meklēšanas laikā brīvprātīgajiem Svetlana Paškovska pastāstīja, ka Sidnejam tagad brīvā dabā ir labvēlīgi apstākļi – viņš pārtiek no zaļumiem, un piejūras parka teritorijā tāda tagad ir daudz.

Otrkārt, dzīvnieks ir ļoti bailīgs gan no cilvēkiem, gan citiem dzīvniekiem, kā arī nav nekas tāds, ar ko dzīvnieku pievilināt. J. Paškovskis instruēja – ja gadījumā izdodas dzīvnieku atrast, nepieciešams to aplenkt, bet notveršana notiktu ar tīklu.

Dzīvnieka meklēšanā iesaistījās vairāk nekā 50 dažāda vecuma liepājnieku, kuri piejūras parka teritoriju un zaļo zonu pārmeklēja gan ar kājām, gan braucot velosipēdiem. Īpašnieki skaidro, ka ķenguram aktīvākais laiks ir vakars, tādēļ arī meklēšanu organizēja līdz ar krēslas iestāšanos.

Ap pulksten 23.30 brīvprātīgie, kuri bija pārmeklējuši visu zaļo teritoriju parkā un gar veloceliņu, no īpašniekiem saņēma ziņu, ka Sidnejs manīts lielajā bērnu laukumā. Lai arī pavīdēja cerība, ka nu tūlīt ķengurēns būs rokā, acīmredzot, līdzīgi kā iepriekšējās reizes pēc saņemtajiem ziņojumiem – kamēr tiek saņemta informācija, ķengurēns jau aizlēcis citur.

Videonovērošanas kamerā dzīvnieka kustība nebija ieraugāma.

Paškovsku ģimene pateicas ikvienam, kurš iesaistījās meklēšanā un turpinās to darīt. ”Esam moži, turam acis vaļā,” pauž ģimene, cerot, ka izdosies eksotisko dzīvnieku notvert un nogādāt mājās.
Ja pa nedēļu jebkurā diennakts laikā gan liepājnieki, gan arī viesi dodas pa parku uz pludmali un izdodas ieraudzīt no zoodārza pazudušo zvēriņu, gan pašu, gan dzīvnieka drošības dēļ īpašnieki atgādina – ķengurēnu neķert, nebaidīt, nekliegt un vienkārši nedarīt pāri dzīvniekam.

Ja kāds ķengurēnu pamana un ir kāda jaunākā ziņa par Sidneja atrašanās vietu, īpašnieki lūdz ar viņiem sazināties pa tālruņa numuru 25560040.

Īpašnieki par palīdzību notvert Sidneju, izsludinājuši atlīdzību 100 eiro apmērā.

Jau vēstījām, ka ķengurēns no minizoodārza ”Atomi” Nīcas pagasta Grīnvaltos izmuka 2.jūlijā.

Tad dzīvniekus bija manīts pie benzīntanka ”Latvijas nafta” uz Liepāja-Nīca šosejas. Tālāk ķengurēna ceļi pa nezināmu maršrutu atveda uz Liepāju. 4.jūlijā ap pulksten 1 naktī Liepājas pilsētas pašvaldības policija ziņoja, ka Sidnejs redzēts pludmalē starp Pērkones ielu un parku.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz