Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kas jāzina apslēptās mantas meklētājiem?

Dārgumu meklēšana saistās ar visdažādākajiem mītiem un nostāstiem, taču arī mūsdienās joprojām ir cilvēki, kuri aizraujas ar apslēptās mantas meklējumiem – kādam tas šķiet aizraujošs hobijs, vēl kāds vēlas atrast apslēpto dzimtas mantojumu. Tomēr ikvienam apslēptās mantas meklētājam ir jāzina pāris lietas pirms doties šajā piedzīvojumā.

Kas jāzina apslēptās mantas meklētājiem?
26.07.2021 09:34

Apmaksāta informācija

Jauni laiki – jaunas iespējas

Mūsdienās meklēt apslēpto mantu ir daudz vienkāršāk, jo ir pieejami metāla detektori. Agrākajos laikos cilvēkiem bija vien jāpaļaujas uz savu intuīciju, kā arī bija nepieciešama liela neatlaidība, jo varēja paiet pat vairāki gadi līdz tika atrasti apslēptie dārgumi. Tāpat bija jārēķinās ar to, ka arī pagalms bija uzrakts un vairs nebija tik pievilcīgs kā iepriekš.

Savukārt, mūsdienās viss ir patiešām vienkārši. Metāla detektori spēj pateikt precīzu vietu, kur var atrast kādu dārgumu. Ar šīs ierīces palīdzību varēsiet arī ietaupīt savu laiku.

Kas jāņem vērā, izvēloties metāla detektoru?

Mūsdienās metāla detektoru klāsts ir ļoti plašs. Lai iegādātos savā īpašumā šo ierīci, nav nepieciešamas speciālas atļaujas vai apmācības. Metālu detektoru cenu amplitūda ir ļoti liela. Paši vienkāršākie metāla detekori maksā aptuveni 50 eiro. Savukārt, profesionālie metālu detektori var maksāt pat līdz 30 tūkstošiem eiro.

Ja Jūs vēlaties meklēt dārgumus savā privātajā īpašumā, tad Jums pilnībā pietiks ar ierīci, kas maksā sākot no 250 līdz 600 eiro. Taču, ja nevēlaties tērēt tik daudz naudas, tad ir iespēja iznomāt matāla detektoru. Vidējā nomas maksa par diennakti ir 30 eiro.

Pirms konkrēta metāla detektora iegādes vajadzētu ņemt vērā, ka tie metāla detektori, kas maksā mazāk kā 250 eiro, tiek uzskatīti par rotaļlietam. Ar šādiem metāla detektoriem Jūs varēsiet atrast tikai pudeļu korķus, kas būs paslēpušies pludmales smiltīs. Tāpēc, ja vēlaties atrast kaut ko vērtīgāku, tad Jums jāraugās pēc dārgāka un labāka metāla detektora.

Izvēloties metāla detektoru, vajadzētu pievērst uzmanību tā veiktspējai, tas ir, kādā dziļumā ierīce spēs uzrādīt apslēpto mantu. Piemēram, ir metāla detektori, kas dārgumus atrod 50 centimetru dziļumā, un ir tādas ierīces, kas šos dārgumus spēj uzrādīt pat 3 metru dziļumā.

Tāpat vajadzētu pievērst uzmanību tam, vai konkrētais metāla detektors spēj uzrādīt metāla veidu. Ir tādi metāla detektori, kas spēj uzrādīt zeltu, sudrabu vai arī varu, un ir tādi metāla detektori, kas uzrādīs tikai dārgmetālus.

Pirms doties meklēt dārgumus, jāņem vērā, ka to var darīt tikai savā privātīpašumā vai arī īpašumā, kas nevienam nepieder. Ja esat atradis senlietas, kas ir radītas līdz 17. gadsimtam, tad Jums par to ir jāpaziņo konkrētai valsts iestādei, jo šādas senlietas pieder valstij. Citus atrastos priekšmetus droši varat paturēt sev.

Plašu metāla detektoru klāstu atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Izvēlieties savu uzticamo palīgu, lai dotos aizraujošā apslēpto dārgumu meklēšanas piedzīvojumā!

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz